'Çevreci filmler' ödüllendirildi

'Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Çevreci filmler' ödüllendirildi

Ana teması çevre duyarlılığını geliştirmek ve yeni sinemacıların yetişmesine olanak sağlamak olan 'Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu. 



Ünlü oyuncu Alican Yücesoy'un sunuculuğunu yaptığı ödül töreninde, kazanan filmler ödüllerini aldı. 



Yönetmenliğini Mehmet Ali Poyraz'ın yaptığı 'Son Çıkış' adlı film birincilik ödülünü alırken, ikincilik ödülü Hikmet Kerem Özcan'ın 'Helak' filmi, üçüncülüğe ise Ömer Güneş'in 'Su Bedevileri' filmi layık görüldü. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada Jüri Özel Ödülü'nü ise 'Sal Rant' filmiyle yönetmen Hasan Kılıç aldı.



5 Haziran Cuma günü Novada Otel'de gerçekleşen ödül törenine Dünyaca ünlü Finlandiyalı görüntü yönetmeni Esa Nissi ve ünlü Rus yönetmen Sergey Tsyss filmleriyle birlikte katıldı. Toplam 35 bin lira para ödülü ile adından söz ettiren yarışmadaki filmler izleyicilerden tam not aldı.



Toplam 120 kısa filmin başvurduğu yarışmada kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel filmler, amatör ve profesyonel kategoride yarıştı.



'Geri Dönüşmez Filmler - 3. Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması'nda Profesyonel kategoride birincilik ödülü, yönetmenliğini Mehmet Ali Poyraz'ın yaptığı 'Son Çıkış'a verildi. İkincilik ödülü Hikmet Kerem Özcan'ın 'Helak' filmine verilirken, üçüncülüğe ise Ömer Güneş'in 'Su Bedevileri' layık görüldü. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada Jüri Özel ödülünü ise 'Sal Rant' filmiyle yönetmen Hasan Kılıç aldı.



Amatör kategoride ise birincilik ödülü osman Çubukçu ve Önder Menken’in yönetmenliğini yaptığı 'Kök' adlı film aldı. İkincilik ödülünü Can Akbulut ve Harun Çavuş’un yaptığı 'Çekçek' adlı filmi ve üçüncülüğü ise Serdar Çotuk yönetmenliğindeki 'Arka bahçe' adlı film kazandı. Amatör kategöride juri özel ödülünü ise 'Farklı Dünyalar' filmiyle Gökhan Cılam aldı.



Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çevre Konulu Kısa Film Yarışması hakkında şu mesajları verdi:



"Ataşehir Belediyesi olarak temiz ve yaşanabilir bir dünya hedefliyoruz. Çevre sorunlarına dikkat çekerek kalıcı çözümler sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması ile hayatımızı tehdit eden çevre sorunlarını gündeme getirip çevre bilincinin oluşmasını ve sinemamıza yeni yetenekler kazandırmayı hedefliyoruz. 'Geri Dönüşmez Filmler' temalı kısa film yarışmamızdaki eserler, küresel iklim değişikliğine, nesli tükenmekte olan canlılara, yok olmaya doğru hızla ilerleyen ormanlara ve dünyamızı tehdit eden diğer tüm çevre sorunlarına dikkat çekiyor. Projemize gösterilen ilgiye ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."



Törene katılan Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, çevre bilincinin çok önemli olduğunu ve bu konuda devlete ve toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Yılmaz, çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda ise vatandaşlara uyarılarda bulundu.



Ödül töreninde finale kalan filmlerin yanı sıra, Fatih Akın, Yeşim Ustaoğlu gibi ünlü yönetmenlerin fimleri de özel bir gösterimle izleyicilerle buluştu. Dünyaca ünlü Finlandiyalı görüntü yönetmeni Esa Nissi ve Rus Sergey Tsyss de filmleriyle törende yer aldı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin