Cengiz Çandar: Davutoğlu'nun taziye mesajı ilk bakışta güzel ama...

Radikal yazarı, Başbakan Davutoğlu'nun Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 8. ölüm yıldönümünde yayınladığı taziye mesajını köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Cengiz Çandar: Davutoğlu'nun taziye mesajı ilk bakışta güzel ama...

Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar, bugünkü yazısında Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilişinin 8. yıldönümündeki anmayı köşesine taşıdı.



"Ufkumuz dostluk ve barış" ise "inkâr"dan vazgeçeceksin..." başlıklı yazısında, yazar Murathan Mungan'ın Agos gazetesi önündeki anmada yaptığı konuşmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Çandar, 'Saatler sonra İstanbul sokaklarında karşılaştığım birisi bana, "Sekiz yıldır yapılan en içerikli, en güzel konuşmaydı bu yılki" dedi' ifadelerine yer verdi.



Çandar yazısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun anmadan 1 gün sonra yayınladığı taziye mesajına da değindi. Davutoğlu'nun mesajının ilk bakışta güzel göründüğünü vurgulayan Çandar, "Davutoğlu'nun Hrant Dink'in ölüm yıldönümü mesajı "başlangıç" için iyi. Ama, artık "yüzleşme"ye başlasak iyi olur gerçekten" diyerek dostluk ve barış için 'inkar'dan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.



Cengiz Çandar'ın yazısını okumak için tıklayın...



 



DAVUTOĞLU: HRANT DİNK DEĞERLİ BİR ANADOLU AYDINIYDI



AYDIN ENGİN: DAVUTOĞLU'NUN TAZİYE MESAJINI...



"SABIR TEMENNİSİNE DEĞİL, ADALETE İHTİYACIMIZ VAR"



 





 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin