Çember: Şehrin Günahları'ndan etkileyici mesajlar

MedyaTava editörü Ömer Üst, reytingleri masaya yatırdı.

Google Haberlere Abone ol
Çember: Şehrin Günahları'ndan etkileyici mesajlar

Star’ın polisiye filmler serisi Çember’in ikinci bölümü Şehrin Günahları Total’de 2.68 reytingle 2, AB’de 3.76 ile 1 ve ABC1’de ise 3.26 reytingle 2’nci oldu. Serinin ilk filmi olan Çember: Oyunu Bozuyoruma göre reytingleri yükseldi.



Menderes Samancılar konuk oldu



Çember: Şehrin Günahları’nın konuk oyuncusu Menderes Samancılar’dı. Kızı, yol ortasında vahşice öldürülürken bir kişi kameraya çekiyor ve internette yayınlıyor. Görüntülerde kimsenin kıza yardım etmediği görünüyor. Katil yakalanıp hapse atılsa da, kızın babası Cemal (Menderes Samancılar), olayı izleyen ama müdahale etmeyen kişileri bulup öldürmeye başlıyor.



Titiz bir çalışma sonrası ekip, Menderes Samancılar Cemal’i yakalıyor. Hikayenin işlenişi, akıcılığı gerçekten çok başarılıydı. Bu noktada, çekim kalitesini de vurgulamak lazım. Sinema tadında görsellikler sunuldu filmde. Hikayenin verdiği mesajlarda vardı tabii.



Filmden etkileyici mesajlar



Sokak ortasında kızı öldüren kişi, daha önce bir kadına tecavüz ettiği için hapis cezası alıyor. Daha sonra yargıtay bu kararı bozunca serbest kalıyor. Dava süresi uzayınca, tecavüz zanlısı bu defa katil olarak hapishaneye geri dönüyor. Diğer taraftan, sokak ortasında öldürülen bir insana yardım etmek yerine, olayı izleyen, müdahale etmeyen, hatta videoya çekip internette paylaşan insanlar… Gerçek hayata bir gönderme de bu oldu Çember: Şehrin Günahları’nda.



İki Yalancı zirvede başladı



Kanal D’nin merakla beklenen dizisi İki Yalancı, ekran macerasına başladı. Dizi Total’de 3.36 ve ABC1’de 3.71 reytingle ilk sırada yer alırken, AB’de ise 3.18 reyting oranıyla ikinci oldu. Hem ilk bölüm, hem de yaz dönemi için oran olarak da gayet iyi sonuçlar aldı.



Keremcem, uzun süre O Hayat Benim dizisinde rol aldıktan sonra, ekrandan biraz uzak kalmayı düşünebilirdi. Birçok oyuncu bu tercihi kullanıyor. Ancak, Keremcem belki de biraz risk alarak böyle bir şey yapmadı ve kısa sayılabilecek bir sürede ekranlara, hem de farklı bir rolle dönüş yaptı.



Yağmur Tanrısevsin, son olarak Show TV’nin çok uzun soluklu olmayan İlişki Durumu Evli dizisinde karşımıza çıkmıştı. İlişki Durumu Karışık’ın devamı olan dizide lokomotif isim değildi. İki Yalancı’da omuzlarındaki yük daha ağır. İlk bölüm itibariyle Keremcem’le uyumları güzeldi. Dizinin bu kadar izlenmesinin en önemli nedenlerinden biri de buydu.



İki Yalancı neden sevildi?



Keremcem ile Yağmur Tanrısevsin'in uyumu, dizinin daha ilk bölümden reyting listesinde zirveye orutmasının en büyük nedeni oldu. İki arkadaş grubun birbirlerine zengin oldukları yalanını söylemesi ve bunu devam ettirme çabası da, keyifli sahnelerle verildi. Bunun yanında dizinin tatil bölgesinde çekilmesiyle bol bol deniz, havuz, kum, güneş görmemiz de, dizinin başarılı olmasında başka bi etken olabilir.



Kısa kısa



- Kanal 7’nin dizisi Tatlı Bela’nın özellikle Total’deki yükselişi devam ediyor. Dizi 2.51 reytingle 3. oldu.



- Show TV’de yayınlanan ve Ali Sunal’ın sunduğu yarışma programı ‘Bir Sorun mu Var?’ da reytinglerini arttırmaya devam ediyor. Dün yayınlanan bölümü Total’de 2.11 reytingle 7, 2.77 reytingle AB’de 3, 2.53 reytingle ABC1’de de 3. oldu.



Ömer ÜST

omer@omerust.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin