Cem TV'de yeni bir program başlıyor!

Uzmanların toplumsal sorunlara yenilikçi çözüm “Arayış”ları bu programda konuşulacak...

Google Haberlere Abone ol
Cem TV'de yeni bir program başlıyor!

Güncel sorunlara yönelik yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerin uzmanlar tarafından tartışılacağı, farklı görüş ve önerilerin kendisine yer bulacağı yeni bir tartışma programı başlıyor. Sivil toplum alanındaki çalışmalarıyla tanınan ve Türkiye’nin ilk “Sosyal İnovasyon Merkezi”nin de kurucusu olan Suat Özçağdaş’ın hazırlayıp sunduğu “Arayış” programı 18 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00’da ilk bölümü ile izleyici ile buluşacak.



“Arayış”ın ilk bölümünde; yıllardır tüm toplumsal sorunların odağında duran ve tartışılan “Eğitim” konusu ele alınacak. Okulların açılması ile birlikte, çocukların geleceği üzerine çok merak edilen sorularını da içinde barındıran Eğitim alanındaki, sorunlar ve çözüm önerileri konunun uzmanları tarafından tartışılacak. Çözüm önerileri konuşulacak.



Uzman Konuklar Eğitimin Sorunlarına Çözüm Arayacak



Programın canlı yayınlanacak ilk bölümünde; Eğitim Reformu Girişim Direktörü Batuhan Aydagül, Yeni Nesil Öğrenme Merkezi Kurucusu Kayhan Karlı ve ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya yer alacak. Uzmanlar; Suat Özçağdaş’ın moderatörlüğünde Türkiye’de eğitim sisteminin durumu, eğitime erişim, eğitimin kalitesi, müfredat tartışmaları, okullar ve öğretmenlerin durumu konularını tartışacak.



SUAT ÖZÇAĞDAŞ KİMDİR:



1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olan ve bir süre aynı okulda araştırma görevlisi olarak çalışan Suat Özçağdaş, daha sonra; Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Türkiye Kızılay Derneği (Kızılay) Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) gibi büyük çaplı sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yapmıştır. Kızılhaç-Kızılay Hareketi kariyeri boyunca Türkiye, Kosova ve Endonezya gibi ülkelerde psikososyal destek programları kurmuş ve yönetmiştir. 2005 yılından itibaren yaklaşık 6 yıl boyunca Eğitim ve Gönüllü Departmanı Yöneticiliği yaptığı TEGV’de; Vakfın 35 ilde 87 etkinlik noktasında verdiği eğitim ve gönüllü hizmetlerini yönetmiştir. Son yıllarda sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon alanlarında Türkiye’de öncü çalışmalara katılmış, Bilgi Üniversitesi Genç Sosyal Girişimciler Ödülleri kapsamında finalistlerin belirlendiği seçici kurullarda yer almış ve finalistlerin eğitim programını geliştirerek, eğitimlerini vermiştir. TEGV sonrası kariyerini karşılanmamış toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreterek hayata geçirecek ve insan, toplum ve gezegen için sürdürülebilir ve kaliteli bir yaşam sağlamaya katkıda bulunacak bir oluşum kurarak sürdürmeye karar veren Suat Özçağdaş, bu amaçla, çeşitli üniversitelerde görev alan akademisyenler ve çok çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalışan gönüllü ve profesyonel arkadaşları ile birlikte Sosyal İnovasyon Merkezi’ni kurmuştur.



 


Etiketler cem tv
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin