Cem Küçük Yeni Şafak'tan gönderildi mi? Cumhuriyet yazarı yeni iddialarda bulundu!

Cumhuriyet gazetesi yazarı, Cem Küçük'le ilgili iddiaları köşesine taşııdı.

Google Haberlere Abone ol
Cem Küçük Yeni Şafak'tan gönderildi mi? Cumhuriyet yazarı yeni iddialarda bulundu!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Halif, bugünkü yazısında; son günlerde Doğan grubuyla girdiği polemik nedeniyle Yeni Şafak'tan gönderildiği söylenen Cem Küçük'ü yazdı.



Halif, 'Küçüldükçe ödüllendirirler seni' başlıklı yazısında; Cem Küçük'ün gazeteden kendi isteğiyle ayrıldığını vurguladı ve "Büyük olasılık Sabah Grubu’nda görev alacak. Takvim yayın yönetmenliği diyen de var. Diğeri Sancak Grubu’nda yine bir yöneticilik" ifadelerini kullandı.



Mustafa Halif'in yazısı şu şekilde: 



....



Küçük’ten kendi “mahallesinin vicdanlılarının da” rahatsız olduğu doğru. Ancak Yeni Şafak’tan ayrılışı “işten çıkarma” değil. Peki ne oldu da bir süredir yazmıyor anlatayım: Küçük Yeni Şafak’ta sadece köşe yazmıyor. Editoryal görevleri de var. Yorum sayfalarını o hazırlıyor mesela. Küçük daha önce aldığı bir davet için (MÜSİAD’ın New York ofisi) ABD’ye gitmiş. Yazılarına ara verme sebebi bu. 

Ayrılma nedeni ise bir nevi “ödüllendirme”. Hani Doğan Grubu açıklamasında diyor ya “arkasında duran efendileri” diye, işte onlar Küçük’e yeni bir yer buldular. Aslında daha önce bulunmuştu. Hilal Kaplan’ın ve Melih Altınok’un görev yerleri “Sabah”olarak belirlendiğinde ona da “Takvim’e geç, olmadı Ethem Sancak’ın Akşam’ı”denmişti. 

O zaman kabul etmedi. Gönlünden Sabah geçiyordu. Ne de olsa “reisin eli o gazetenin, grubun” üzerindeydi. Gerçi Cumhuriyet’ten Zeki Tezer, Sabah’ın patronuÖmer Faruk Kalyoncu’nun bir dönem ABD vatandaşı olduğunu ortaya çıkaran bir yazı yazdı. Türk devleti adına “racon” kesen birinin Amerikan havuzunda ne işi olur diye düşünmüş müdür diye de aklımdan geçti. Sonra kendime güldüm. Sonuçta bu bir atamaydı. 

Yani işin özü, Cem Küçük Yeni Şafak’tan çıkarılmadı. Kendi isteğiyle ayrıldı. Kaynaklarım iki olasılıktan bahsediyor. Büyük olasılık Sabah Grubu’nda görev alacak. Takvim yayın yönetmenliği diyen de var. Diğeri Sancak Grubu’nda yine bir yöneticilik. 

Sonuç ne olursa olsun. İktidar “küçüldükçe ödüllendiriyor” seni. Ama ciddiye alınıyor musun? Yanıtı herkes biliyor aslında. Ve baktıkça şu tabloya. Belki de en büyük ödül“küçülmeden geçip gidebilmek” bu dünyadan, diyor insan...



Yazının tamamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin