Cappadox ile saklı tatlara yolculuk

Cappadox Festivali ile Kapadokya'nın saklı kalmış mutfağının izini sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Cappadox ile saklı tatlara yolculuk

Sanat, tarih ve doğaseverleri 16 – 18 Mayıs'ta Kapadokya'ya davet eden müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava festivali Cappadox'ta bölgenin keşfedilmemiş mutfağı çağdaş yorumlar ve doğaçlama çalışmalarla festival katılımcılarının deneyimine açılacak.



Cappadox'un gastronomi etkinliklerinin küratörlüğünü Türk mutfağını çağdaş yorumlarla dünyaya tanıtan şef Maksut Aşkar üstleniyor. Aşkar, tabakların külle temizlendiği sofralardan, profesyonel pişirme tekniklerine kadar uzanan mutfak deneyimlerini Cappadox'a taşıyacak. 



Maksut Aşkar, yemek kültürü araştırmacısı Nilhan Aras, Ali Ronay (Raffles Hotel Executive Chef) ve Yılmaz Öztürk (Alaçatı L'Escargot Restaurant sahibi ve şefi) ile birlikte Kapadokya mutfak kültürünün izini sürecek. Festival öncesinde yapılan keşif turlarıyla evlerde saklı kalmış lezzetler ve kaybolmaya yüz tutmuş yerel tatlar Cappadox için ortaya çıkarılacak, bölgede yaşayanların günlük yemek kültürü gözlemlenecek, artık tüketilmediği için modernleşen çağda yok olan gelenekler öğrenilecek. 



Ekip, binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Kapadokya mutfağının yöntem ve lezzetlerinden aldıkları ilhamı doğaçlama olarak çağdaş yorumlarla Cappadox'ta ziyaretçilerle buluşturacak.



Cappadox menüsü 'Şeflerin Masası'nda tadılacak



Kapadokya mutfağı, Cappadox şefleri tarafından tekrar keşfedilecek. Maksut Aşkar, Ali Ronay ve Yılmaz Öztürk'ün hazırlayacağı özel menü, festival için seçilmiş birbirinden farklı mekanlarda Muti Restaurant ve Babayan Evi'nde Cappadox'a özel tasarlanacak 'Şeflerin Masası' menüsünde sunulacak.



Maksut Aşkar önderliğinde Cappadox'a katılan şeflerin yörede keşfettiklerini yorumladıkları lezzetler ve Kapadokya'nın yerli halkının mutfağında pişen ev yemekleri, Aşk Vadisi'ne kurulacak Cappadox Şölen'de yerini alacak. Etkinlikle, doğanın içinde akustik konserler eşliğinde Cappadox katılımcılarını masa etrafına toplayarak farklı bir deneyim yaşatmayı hedefleniyor.  



Cappadox'un program detaylarına cappadox.com'dan ulaşılabiliyor. Etkinliklerin biletleri ise cappadox.com'dan ya da biletix.com’dan alınabiliyor. 



"Cappadox ile saklı tatlara yolculuk" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin