CANNES'DA ANLAŞMA SAĞLANDI, FESTİVAL BAŞLIYOR

Fransa'da sahne sanatları emekçileriyle varılan uzlaşmanın ardından, 57. Cannes Film Festivali bu akşam yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
CANNES'DA ANLAŞMA SAĞLANDI, FESTİVAL BAŞLIYOR

Yoğun müzakereler sonunda, sahne sanatları emekçileri sendikası temsilcilerinden 12 kişinin, açılış törenine smokinle katılarak işsizlik sigortalarında iyileşme yapılmasını reddeden hükümeti sembolik olarak protesto etmesine izin verildiği bildirildi.

Sendika temsilcilerinin her biri, smokinlerin üzerine "negociations" (müzakere) kelimesinin bir büyük harfini taşıyarak, dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda televizyon kanalının canlı yayınlayacağı törende, hükümete yönelik taleplerini bir kez daha gündeme getirme imkanına sahip olacak.

Hükümetin işsizlik sigortalarında iyileştirme yapmasını talep eden işçilerin geçen yaz yaptığı grevler yüzünden çok sayıda kentte sanat ve kültür festivalleri ertelenmişti.

57. kez düzenlenecek festivalin, Cannes kenti ekonomisine 12 bin kişilik iş gücü sağlayacağı ve 700 milyon euroluk gelir bırakacağı tahmin ediliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin