Canlı yayında bir ilk! Binlerce kişiyi aynı anda şakaladı!

Radyocu Emre Tuncer, Karadeniz FM’de yayınlanan programıyla yine dinleyenleri şaşkına uğrattı.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında bir ilk! Binlerce kişiyi aynı anda şakaladı!

Canlı yayında bir ilki gerçekleştiren radyocu, binlerce kişiyi aynı anda şakaladı. Gençlerin popüler olarak kullandığı ve kullanıcıların kimliklerini gizleyerek mesaj atabildiği bir sosyal medya uygulaması aracılığıyla şakasını hazırlayan deneyimli radyo programcısı, sahte bir kadın profili açıp, kendisiyle tanışmak isteyenlerin ses göndermesini istedi.



Bu isteğin ardından 7’den 77’ye binlerce kişi radyo programında olduklarından habersiz bir şekilde uygulama aracılığıyla kaydettikleri seslerini paylaştı.



Beş Dakikada İki Bin Ses Kaydı



Dinleyenleri şoke eden durum ise sadece 5 dakika açık kalan sahte profile iki binin üzerinde ses kaydının gönderilmiş olmasıydı. Uzman bir konuk eşliğinde gönderilen seslerin bir kısmının yayınlandığı programda zaman zaman keyifli zaman zaman da şaşırtıcı anlar yaşandı.



Program ilerledikçe bir çok insanın sahte profildeki kişiyle tanışabilmek adına yeteneklerini sergilediği ortaya çıktı. Şarkı söyleyenler, şiir okuyanlar, bilimsel konuşmalar yapanlar, kendisini tanıtarak özelliklerinden bahsedenler, garip sesler çıkaranlar, farklı konularla dikkat çekmeye çalışanlar, çevresinden gizli ses kaydı yapmaya çalışırken yakalananlar ve hatta sahte profille tanışmak için ağlayanlar bile oldu.



Birbirinden komik durumların ortaya çıktığı yayında, ses kaydı gönderenlere şakalandıklarını anlatan bir mesaj gönderildi ve bir çok şakazedenin cevap vermeden kullandığı uygulamayı silmeyi tercih etti.



Ses kaydı gönderenlerin psikolojik durumları ile alakalı yorumların da yapıldığı radyo programında, bu tarz sosyal medya uygulamaları konusunda ki riskler özellikle vurgulandı ve sosyal medya kullanımı hakkında öneriler sunuldu.



Özellikle yayın içerisinde gençlerin de kullandığı bu platformdaki kötü niyetli kullanıcıların varlığı konusunda da uyarılar yapıldı.



Sosyal Medyada Kadın Olmak Zor 



Toplumun sosyal medya kullanımı konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunmak adına bu tarz bir yayın gerçekleştirdiğini belirten Emre TUNCER, sosyal medyada kadın olmanın zorluklarına dikkat çekti.



Bundan sonra da bu tarz platformları kullananları şakalayacaklarını belirten muzip radyocu, “Herkes sosyal medyada paylaşımlarına dikkat etmeli. Biz bu şakayı iyi niyetli olarak ve basit bir kurguyla yaptık. Buna rağmen bir çok kişi sonucunu düşünmeden ses, foto ve hatta video atmış. Eğer ki biz kötü niyetli olsaydık, çeşitli internet sitelerinde bu videoları herkese açık bir şekilde izleyebilirdiniz. Ya da başka kötü sonuçları olabilirdi. Bu tarz platformları kullanmayın demiyorum ama kullanıyorsanız da adam gibi kullanın.” şeklinde uyarılarda bulundu.



Şaşırtmaya Devam Edeceğiz 



Daha önce Best FM’deki yayınlarıyla gündem oluşturan Emre Tuncer, yeni dönemde Karadeniz FM’deki canlı yayınlarıyla radyo dünyasına renk katmaya devam ediyor. Bir ilki gerçekleştirerek canlı yayında binlerce kişiyi şakalayan radyocu, iki ayda beş farklı konuyla Türkiye’de gündem belirlediklerini ve dinleyicileri şaşırtmaya devam edeceklerini belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin