Can Dündar'a 'Deniz Gezmiş' sansürü

Ünlü gazetecinin kitabı çok satanlar listesinden çıkartıldı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'a 'Deniz Gezmiş' sansürü

Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş'le ilgili kaleme aldığı ve Can Yayınları'ndan çıkan 'Abim Deniz' kitabının iş adamı Ethem Sancak'ın TMSF'den devraldığı TV 360'daki bir VTR'deki 'çok satanlar' listesinden çıkarıldığını açıklandı.



Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz, kitabın listeden nasıl çıkarıldığını Twitter adresinden açıkladı



Can Öz şu tweetleri attı:



 




Abim Deniz 3 haftadir tüm listelerde 1. Ama gelin görün ki, kanal 360'ın yayınladığı ilk 10'da yok, 3 haftadır. Sansürlüyo musunuz ulan?


— Can Öz (@ccanozz) 1 Aralık 2014


 




Kanal 360'ta dönen dolabı öğrendim. Sansür nasıl oluyor, iyi dinleyin şimdi.


— Can Öz (@ccanozz) 1 Aralık 2014

 





Kanal 360'ın bu hafta hazırlanan çok satanlar VTR'sinin aslında en üstte Can Dündar var. Ama bu VTR asla yayına sokulmadı. ++


— Can Öz (@ccanozz) 1 Aralık 2014

 





360'ın yönetim kurulundan bir üye (kendini bilir) VTR'den haberdar oluyor ve "Çıkarın lan o Can Dündar pe...'ini o listeden" diyor. ++


— Can Öz (@ccanozz) 1 Aralık 2014

 





++ Ve Kanal 360'ın listelerine göre bugün Türkiye'de Can Dündar'dan "Abim Deniz" diye bir kitap yok.


— Can Öz (@ccanozz) 1 Aralık 2014

Can Öz, konuyla ilgili radikal.com.tr'ye yaptığı açıklamada da; "Bence küçük hesaplar peşindeler. Bu küçük hesapla Can Dündar gibi bir yazarı Türk halkının hafızasında zayıflatmak istiyorlar. Ama bunu başaramazlar. Onlara önerim küçük hesaplar yapmaktan vazgeçmeleri, çünkü tam tersi etki yapar. Bundan sonra da benim çalıştığım yazarlardan birine bu muameleyi yaptıklarını gördüğümüzde sessiz kalmayacak, tekrar tekrar gündeme getireceğiz, bunu da bilsinler" şeklinde konuştu.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin