Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluğuna itiraz

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutklanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluğuna itiraz edildi.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluğuna itiraz

Adana'da Ocak 2014 tarihinde durdurulan MİT TIR'larındaki silahların görüntülerinin yayınlanmasının ardından tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutukluluğuna itiraz edildi.



Dündar ve Gül'ün avukatları tarafından İstanbul 7. Sulh ceza hakimliğine sunulan 3 cümlelik itiraz dilekçesinde "Biz üzerimize düşeni yapıyor ve Anayasa'ya, yasalara, AİHS'ne, AİHM kararlarına aykırı olan tutuklama kararlarına itiraz ediyoruz. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Tercih ve sorumluluk sizindir." denildi.



BİR ÜST MAHKEME BAKACAK



İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluk haline yapılan itiraz başvurusunu bir üst mahkemeye gönderdi.



Can Dündar ve Erdem Gül, 26 Kasım 2015'te "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme", "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etme", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama" suçlarını işledikleri iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanıp cezaevine gönderilmişlerdi.







Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin