Çağdaş sanatın izleri görücüye çıkıyor. 'Contemporary Istanbul' sanat fuarı açıldı!

Contemporary Istanbul, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Çağdaş sanatın izleri görücüye çıkıyor. 'Contemporary Istanbul' sanat fuarı açıldı!

Bölgenin en geniş yelpazeye sahip ve en büyük uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, 9. senesinde 520 sanatçı, 23 ülkeden 108 çağdaş sanat galerisi ile beraber 75.000’den fazla ziyaretçiyi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde 13-16 Kasım tarihlerinde buluşturuyor. Sanat dünyasının en önemli etkinliklerinden biri haline gelen ve sanatseverlerin yoğun ilgisi ile başlayan Contemporary Istanbul, farklı coğrafyadan gelen sanat kurumlarına kapılarını açtı ve uluslararası çağdaş sanatın en iyi örneklerinin İstanbul’a getirdi.



Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Yıldız Holding’ ve 42 Maslak’ın üstlendiği 9. Contemporary Istanbul, koleksiyoner ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle açıldı. Ön izleme gününde çoğunluğunu koleksiyonerlerin oluşturduğu 13.000 ziyaretçi fuarı gezdi. 16 Kasım 2014 tarihine kadar İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde, uluslararası çağdaş sanatın en iyi örneklerini ziyaretçileri ile buluşturacak.



Bölgenin ve dünyanın en genç ve canlı sanat merkezi haline gelen İstanbul’da kaçırılmayacak bir buluşma noktası olan Contemporary Istanbul, çağdaş sanatın geleceğini belirlerken, aynı zamanda, Plugin Yeni Medya bölümü ile ziyaretçilerine çağdaş sanat dünyasındaki yenilikçi gelişmeleri takip etme fırsatı sunuyor.



Bu sene 9. yılını kutlayan fuarın katılımcı galerileri arasında Galerie Lelong (Paris), Marlborough Galleries (New York), Rampa (İstanbul), Emmanuel Fremin (New York), Galerie Javier Lopez (Madrid), Kashya Hildebrand Gallery (Londra), Galerie Kornfeld (Berlin), Galeri Zilberman (Istanbul), Galeri Nev (İstanbul), Heis Gallery (Fukuoka-Japonya), Galerie Pilar Serra Barbara Paci (Roma), Dirimart (İstanbul), Andipa Gallery (New York) ve yakında Istanbul’a da açacağı mekan ile Galleria Russo (Roma) yer alıyor.



Contemporary Istanbul, sanat edisyonlarının, çoklu sanatların farklı formatlarının, kavramsal boyutlarının sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşıldığı yeni girişim ve inisiyatifi CI Editions’ı sunuyor. Sınırlı sayıda üretilen özel edisyonların yaygın dağıtımını sağlayacak CI Editions, sanatın daha geniş izleyici grubunun yanı sıra yeni sanatseverler ile buluşmasında alternatif bir kanal yaratıyor. Mustafa Horasan, Hale Tenger, Buğra Erol, Fırat Engin, Orhan Cem Çetin, Ali Emir Tapan, Ardan Özmenoğlu, Ahmet Polat, Erdoğan Zümrütoğlu, Gözde Türkkan, Book Lab, Seçkin Pirim, Ahmet Duru, Selçuk Ceylan, Sıtkı Kösemen, Özlem Günyol ve Mustafa Kunt CI Editions’a özel edisyon üretecek sanatçılar arasında.



Plugin Istanbul Yeni Medya Bölümü 2. senesinde sanatsal anlamda daha geniş bir alanı kapsamayı hedefliyor. Sadece video sanatı değil, ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat işleri, iç mekan mapping projeleri, robotik tasarımlar, hepsi ve daha fazlası Plugin Istanbul'da yer buluyor. Galerie AKINCI, DAM GALLERY, URAStudio, Yellow Peril Gallery, Sedition, Kasa Galeri, Galeri MCRD, Musion Eyeliner, NOHlab, videobrasil, MOCC, Perte de Signal, Space Invaders, Zimoun Studios, Filika, Ouchhh, Kurye video, Wiz, Plugin’in bu seneki katılımcıları.



Çin çağdaş sanatına farklı bir bakış ile 2010’dan beri Çin video sanatı koleksiyonerliği yapan Dr. Michael I. Jacobs’ın gözünden Çin video sanatının görülebileceği“Now You See” sergisi 18 genç sanatçıya ait seçkiye yer veriyor. Dünya çapında tanınmış Liu Bolin and LIo Dao gibi sanatçılar fuara konuk oluyor.



CI Dialogues konferans programı 2014 yılında da güncel sanatın uluslararası fikir liderlerini bir araya getiriyor. Konferans programının bu seneki teması “The Other Art. Alternatives. Choices. Options”.. Fuar alanında gerçekleşecek konferansta “Koleksiyonerliğin Geleceği”, “Çağdaş Sanatın Bugünü ve Yarını‘’, “Ses Sanatı” ve “Yarının Fuarı” gibi konular tartışılıyor. Sotheby’s International Yönetim Kurulu Başkanı Robin Woodhead, Christie Hong KongÇağdaş Sanat Müzayede Müdürü Lauré Raibaut, Artnet Kıdemli Başkan Yardımcısı Roxanna Zarnegar, Loop Sanat Fuarı Direktörü Emilio Alvatre, CI Dialogues katılımcı konuşmacıları arasında yer alıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin