'Burada Müzik Var'... Ada Müzik Günleri başlıyor!

Ada Müzik Günleri için geri sayım başladı...

Google Haberlere Abone ol
'Burada Müzik Var'... Ada Müzik Günleri başlıyor!

Burada Müzik Var başlığı ile 28 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Ada Müzik ve Must Entertainment organizasyonuyla Moda Kayıkhane’de düzenlenecek Ada Müzik Günleri, uzun aralardan sonra ilk konserlerini gerçekleştirecek grupları, farklı sanatçıların birlikte sahne alacağı heyecan uyandıracak buluşmaları izleyicisine sunacak.



2 ayrı sahnede 27 sahne performansının gerçekleşeceği Ada Müzik Günleri’nde, 9 gecede konuklarla birlikte 42 sanatçı sahne alacak.



'Burada Müzik Var'... Ada Müzik Günleri başlıyor!



Her gün 3 farklı sahne performansının müzik tutkunlarıyla buluşacağı bu özel günlerde, Ayşe Tütüncü Dörtlüsü, Barlas Tan Özemek, Birsen Tezer, Bora Öztoprak, Bulutsuzluk Özlemi, Burcu Tatlıses, Bülent Ortaçgil, Çiğdem Erken, Ece Dağıstan, Emre Tankal Quartet, Ezgi Aktan, Fazıl Say, Grup Gündoğarken, Gürol Ağırbaş, Güvenç Dağüstün, Hüsnü Arkan, Jehan Barbur, Kesmeşeker, Kolektif İstanbul, Mehmet Güreli, Moğollar, Mor ve Ötesi, Mozaik, Nekropsi, Senem Demircioğlu & İklim Tamkan, Serenad Bağcan, Şenay Lambaoğlu, Yeni Türkü ve Zuhal Olcay ile birlikte sürpriz sanatçılar da sahne alacak. Aralarında Aylin Aslım,  Bartu Küçükçağlayan, Devrim Yakut, Ezhel, Fırat Tanış, Gaye Su Akyol, Halil Sezai, Kalben, Mert Fırat, Özge Fışkın ve Vasiliki Papageorgiou’nun da bulunduğu çok sayıda konuk da sanatçı dostlarıyla aynı sahneyi paylaşacak.



'Burada Müzik Var'... Ada Müzik Günleri başlıyor! - Resim : 2



Daha önce hiçbir yerde dinleyici karşısına çıkmamış özel programlara da ev sahipliği yapacak “Burada Müzik Var”, Moda sahilinden İstanbul’u müzikle kuşatacak.



28 Eylül Cuma,



Grup Gündoğarken feat. Vasiliki Papageorgiou



Gecenin programında yer alan ilk buluşma Grup Gündoğarken-Vasiliki Papageorgiou buluşması olarak görülüyor. Vasiliki Papageorgiou’yu Türkiyeli dinleyici Gündoğarken’in sevilen şarkısı ve klibi “Rüzgar” ile tanımıştı.  “Vasiliki Gündoğarken Söylüyor” adlı bir albüm de kaydeden ve bu konser için özel olarak Atina’dan gelecek olan sanatçı, programın bir bölümünde gruba sevilen şarkılarında eşlik edecek.



Birsen Tezer feat. Aylin Aslım



Gecenin önemli bir diğer buluşması ise Birsen Tezer sahnesinde yaşanacak. Aylin Aslım’ın konuk olacağı sahnede, ikilinin birbirlerinin hangi şarkılarına birlikte nasıl bir yorum getirecekleri merakı, müzikseverlerin sabırsızlıkla bekleyeceği bir geceyi müjdeliyor. Kendine özgü ses rengi, tarzı ve farklı yorumlarıyla Türk müzik dünyasına yeni bir form kazandıran Birsen Tezer’e uzun süredir sahnede de birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Gürol Ağırbaş (bas gitar), Emre Tankal (elektrik gitar), Tunç Öndemir (akustik gitar) ve Derin Bayhan (davul) eşlik edecek.



30 Eylül Pazar,



Çiğdem Erken feat. Halil Sezai, Fırat Tanış



Pazar gecesinin ilk buluşması “Kız Kafası Şarkılar” başlıklı programıyla Çiğdem Erken sahnesinde yaşanacak. Çiğdem Erken ve orkestrası, sanatçının “Kız Kafası” “İstanbul Kızı” ve “Manita” albümlerinden Dünyayı Durduran Şarkı, Soyunma, Öyledir Geçer Zaman, Çakmak, Ölürsen Haber Ver gibi sevilen şarkılarını seslendirecek. Erken’e sahnede, film ve tiyatro müziklerini birlikte seslendirdikleri dostları Halil Sezai ve Fırat Tanış ile birlikte sürpriz konukları eşlik edecek.



Zuhal Olcay feat. Mert Fırat



Gecenin son sahnesinde ilginç ve kaçırılmayacak bir sahne performansına tanıklık edilecek. Zuhal Olcay programının bir bölümünde başarılı oyuncu Mert Fırat ile aynı sahneyi paylaşacak



Zuhal Olcay 1989 yılında yayınlanan “Küçük Bir Öykü Bu” albümünden bu yana bir dizi başarılı konsept albüme imza attı. “Başucu Şarkıları” albüm serisinde ise onlarca popüler şarkıya güçlü yorumculuğu ve vokal tarzıyla yeniden hayat verdi.



Zuhal Olcay’ın sahnede Mert Fırat ile yapacağı düetler, 30 Eylül gecesini Ada Müzik Günleri’nin benzersiz gecelerinden biri kılacak. Zuhal Olcay-Mert Fırat birlikteliğinin sahne duygusu, aşk şarkılarını Moda sahillerine taşıyacak.



2 Ekim Salı,



Gürol Ağırbaş feat. Birsen Tezer, Gaye Biçer, Güvenç Dağüstün, Hüsnü Arkan, Jehan Barbur



Türkiye’de bas gitar denilince akla gelen ilk isim olan Gürol Ağırbaş, kısa öyküsünü “şu bas gitara vermek istediğim candır” diye tanımladığı yeni albümü “Bas Şarkıları 3” ağırlıklı repertuarı ile gecenin en dikkat çekici sahnesine imza atacak. Bu albümde yer alan dostlarının da katılımıyla, ülkemizin önemli yorumcularını aynı sahnede buluşturacak olan Ağırbaş, şarkılarını Birsen Tezer, Gaye Biçer, Güvenç Dağüstün, Hüsnü Arkan ve Jehan Barbur ile birlikte dinleyicisiyle paylaşacak.



Barlas Tan Özemek feat. Bartu Küçükçağlayan, Gaye Su Akyol, Özge Fışkın



Gecenin bir diğer sahnesinde, bu sonbaharda yayınlanacak ilk albümünün lansman konseri olacak performansında şarkılarını ilk kez dinleyicisiyle buluşturacak olan Barlas Tan Özemek var. Barlas Tan Özemek, yıllara dayanan dostlukları ile hayatında özel bir yeri bulunan sanatçı arkadaşları Bartu Küçükçağlayan, Gaye Su Akyol ve Özge Fışkın ile aralarında özel hikayesi olan birer şarkı seslendirecek.



3 Ekim Çarşamba,



Moğollar feat. Ezhel



Gecenin heyecan uyandıran ilk buluşması, 50. yılını kutlayan efsane grup Moğollar’ın sahnesinde olacak.  Türkiye’de trap/hip-hop türünde yapılmış ilk albüme imzasını atan ve geniş bir dinleyici kitlesinin beğenisini toplayan Ezhel, Moğollar’a konuk olacak. Küçüklüğünden beri müzikle ilgilenen, gitar, piyano, nef, darbuka gibi müzik aletlerini çalmasının yanında, Rap ile birlikte halk müziğine de ilgi duyan Ezhel’in, Moğollar ile yapacağı performans, merak ve heyecanla beklenecek bir geceyi işaret ediyor.



Bora Öztoprak feat. Devrim Yakut



Çarşamba gecesinin son sahnesinde Bora Öztoprak oyuncu arkadaşı Devrim Yakut ile sahne alacak. Bir sohbette Devrim Yakut Bora Öztoprak’a geçmişten beri içinde şarkı söyleme isteği olduğundan bahsetmiş. Bora Öztoprak, Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde misafir olarak çıktığı sahnede Devrim Yakut’u dinlemiş ve mümkün olduğu zaman beraber bir şey yapmalıyız diye düşünmüş. 3 Ekim Çarşamba günü Moda Kayıkhane’de farklı bir Bora Öztoprak sahnesine konuk olacak olan Devrim Yakut müzikseverler için sürpriz şarkı seçimleri yaptı bile. Birlikte sahneye çıkmak için çok heyecanlı olan iki yakın arkadaş, kusursuz bir müzik ziyafeti için stüdyoya kapanmış durumdalar.



5 Ekim Cuma



Hüsnü Arkan feat. Kalben



Cuma gecesinin Hüsnü Arkan sahnesinde heyecan uyandıran bir başka ilk buluşma var. Ezginin Günlüğü’nün ardından sürdürdüğü solo kariyerine sayısız hit şarkı sığdıran, kendi sözleri, müziği ve yorumuyla müziğimizde ayrı bir yeri olan Hüsnü Arkan’ın sahne konuğu son dönemin başarılı şarkı yazarı ve yorumcusu Kalben olacak. İkili programın bir bölümünde birbirlerinin şarkılarını birlikte seslendirecek. Yakın ve son dönem müziğimizin iki önemli şarkı yazarı ve yorumcusunun bu buluşması Cuma gecesini Bura Müzik Var’ın özel gecelerinden biri yapacak.



Uzun Bir Aradan Sonra…



35 Yılın “Ardından” Mozaik…



Kendisi için yapılan çok çeşitli tarifler içinde müziği en çok "caz-rok" ve "rok füzyon" olarak anılan, alışılmadık şekilde beş bestecisiyle hem şarkı, hem de enstrümantal müzik yapmış olan 1980 ve '90'ların kült grubu MOZAİK, yıllar sonra ilk defa "Burada Müzik Var" Festivalinde (4 Ekim, Moda Kayıkhane) çalacak!  



Bünyesinde çeşitli müzisyenleri ağırlamış olan Mozaik'in kuruluşundan 35 yıl, son konserinden 25 yıl sonraki bu konserinde 1983-1995 kadrosundan Ayşe Tütüncü, Saruhan Erim, Mehmet Taygun, Timuçin Gürer, Serdar Ateşer, Mehmet Tütüncü, Sumru Ağıryürüyen, Levon Balıkçıoğlu, Ezel Akay ve Yağız Üresin gibi 10 ismin yanı sıra, misafir davulcu olarak Gevende topluluğundan tanıdığımız Gökçe Gürçay da yer alacak.



Mozaik bu konsere, İstanbul-Ayvalık-Bodrum trafiğinde yaptığı yoğun bir prova dizisiyle hazırlandı.



Nekropsi Yeniden Sahnede…



5 Ekim Cuma gecesinin final sahnesinde, farklı konser fikirleri ve sahne performanslarıyla kalabalık ve renkli bir izleyici kitlesine sahip olan Nekropsi var.



Grubun ilk albümü  “Mi Kubbesi”, 1996 yılında Ada Müzik tarafından yayınlandı. Yerel öğelerin de kullanıldığı, parçalarında hemen her tür geçişin bulunduğu bu albümle Türkiye’de ve dünyada kendilerine özel bir yer edindiler. “Mi Kubbesi”nin ardından "Sayı 2"(2007), "1998" (2009) ve her ay yeni bir şarkı duyurarak tamamlanan "Aylık" (2013) albümlerini yayınlayan grubun ilk teklisi “Sekizler” geçtiğimiz günlerde yayınlandı.



Son konserini Nisan 2014’de Salon İKSV’de veren Nekropsi, Cem Ömeroğlu (Gitar, ses), Cevdet Erek (Davullar, ses), Kerem Tüzün (Bas, ses) ve Gökhan Goralı’dan (Gitar, ses) oluşan kadrosuyla, 4 yılı aşan bir sürenin ardından ilk kez “Burada Müzik Var”da sahne alacak.



“BURADA MÜZİK VAR”



28 EYLÜL – 7 EKİM, MODA KAYIKHANE



PROGRAM



28 Eylül, Cuma



Ezgi Aktan



Grup Gündoğarken feat. Vasiliki Papageorgiou



Birsen Tezer feat. Aylin Aslım



Kolektif İstanbul



 



29 Eylül, Cumartesi



Burcu Tatlıses



Bülent Ortaçgil



Bulutsuzluk Özlemi



 



30 Eylül, Pazar



Ayşe Tütüncü Dörtlüsü



Çiğdem Erken “Kız Kafası Şarkılar” feat. Fırat Tanış, Halil Sezai, Sürpriz Konuklar



Zuhal Olcay feat. Mert Fırat



 



2 Ekim, Salı



Barlas Tan Özemek feat. Bartu Küçükçağlayan, Gaye Su Akyol, Özge Fışkın



Gürol Ağırbaş  feat. Birsen Tezer, Gaye Biçer, Güvenç Dağüstün, Hüsnü Arkan, Jehan Barbur



Kesmeşeker



 



3 Ekim, Çarşamba



Şenay Lambaoğlu



Moğollar feat. Ezhel



Bora Öztoprak feat. Devrim Yakut             



 



4 Ekim, Perşembe



Senem Demircioğlu-İklim Tamkan



Mozaik



Jehan Barbur



 



5 Ekim, Cuma



Emre Tankal Quartet



Hüsnü Arkan feat. Kalben



Nekropsi



 



6 Ekim, Cumartesi



Mehmet Güreli



Yeni Türkü



Mor ve Ötesi



7 Ekim, Pazar



Fazıl Say “İlk Şarkılar-Güz Şarkıları”     Serenad Bağcan, Güvenç Dağüstün, Ece Dağıstan



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin