Bunu like edenleri Sütaş kovdu

Ürünleri boykot edilen Sütaş Aksaray fabrikasında 10 işçiyi facebook'taki beğenileri nedeniyle işten çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Bunu like edenleri Sütaş kovdu

Sendikalı olduğu için işçilerini çıkaran ve ürünleri boykot edilen Sütaş, Aksaray fabrikasında 10 işçiyi, facebook'ta direnişle ilgili paylaşımları beğendikleri için işten çıkardı.



Sütaş, önce bir işçiyi, ardından sekiz işçiyi sonra da bir memuru ve bir işçiyi, facebook'taki beğenileri nedeniyle tazminatsız olarak işten çıkardı.



İşten çıkarılan iki yıllık işçi Orhan Biçkin, bianet'e konuştu.



"Paylaşım bile yapmamıştık facebook'ta. Sadece işten çıkarılan arkadaşlarımızla ilgili gönderileri, boykot resimlerini beğeniyorduk. Meğer bizi takip etmeye başlamışlar. Sütaş direnişi ile ilgili belli gönderileri beğenenleri tespit etmişler. İlk beni çıkarttılar. Gerekçe olarak 'çalıştığın iş yerine ihanet ettin' dediler. Sonra da sekiz arkadaşı daha aynı gerekçeyle çıkarttılar. Bizi iyi hali kötüye kullanmayı içeren 29. maddeden attılar. Bu yüzden ne tazminat ne de işsizlik sigortası alabiliyoruz."



26 işçiyi çıkarmıştı



Sütaş ilk olarak Aksaray ve Bursa Karacabey ilçesindeki fabrikalarında çalışan Tek Gıda İş üyesi 26 işçiyi, 13 Nisan'dan itibaren belli aralıklarla e-Devlet şifrelerini vermedikleri ve sendikaya üye oldukları için işten çıkardı.



Sahibi TÜSİAD'dan istifa etti



Direnişteki işçilerin olduğu yere dışkı döktüğü iddiası nedeniyle SÜTAŞ'ın sahibi Muharrem Yılmaz  TÜSİAD başkanlığından istifa etmişti.



Sütaş Süt Ürünleri A.Ş'de toplam 2500 işçi çalışıyor. Tekgıda-İş, iki sene önce fabrikada örgütlenmeye başladığında da 30 işçi işten çıkarılmıştı. Bu işçiler yerel mahkemede işe iade davasını kazandı, yargıtayda devam ediyor.



Şu anda işten çıkarılan bütün işçiler de işe iade davası açtı ve direnişe devam ediyor. Sütaş ürünlerini boykot kampanyasına da çeşitli kesimlerden destek geliyor. 



Bianet


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin