Bülent Kayabaş için tören düzenlenecek

Usta sanatçı için, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Kayabaş için tören düzenlenecek

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Bülent Kayabaş, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede dün sabah hayatını kaybetti. Usta sanatçı için 21 Nisan Cuma günü tören düzenleneceği açıklandı.



Ölüm nedeni açıklandı



Bülent Kayabaş'ın tedavi gördüğü gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'nden yapılan açıklamada, usta sanatçının uzun süredir kolorektal kanser tedavisi gördüğü ve buna bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün Sabah 06.05'de hayatını kaybettiği bildirildi.



Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından Twitter'dan yapılan paylaşımda, Bülent Kayabaş için 21 Nisan 2017 Cuma günü saat 10.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenleneceği belirtildi.



Sanatçının cenazesi, daha sonra Teşvikiye Camisi'nde kılınacak namazın ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



Bakan Nabi avcı'dan taziye mesajı



Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bülent Kayabaş’ın vefatı dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında, “Sinema ile tiyatromuzun usta oyuncusu Bülent Kayabaş, genç yaşta tiyatro ile başladığı sanat yaşamına bir ömür adamış, ses verdiği ve canlandırdığı renkli karakterlerle dünyalarımızda unutulmaz bir yer edinmiştir. Her zaman saygı ve sevgiyle anılacak olan Kayabaş’a rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.



İBB Şehir Tiyatroları: Bülent Kayabaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nca yapılan açıklamada, "Türk Tiyatrosu ve sinemasının önemli ismi Bülent Kayabaşı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" denildi.



1945 senesinde Eskişehir'de dünyaya gelen Bülent Kayabaş, 16 yaşında belediye tiyatrosuna girerek oyunculuğa ilk adımını attı. 1970 yılında Semih Evinin yazıp yönettiği Kara Leke filmiyle profesyonel oyunculuğa başladı. Kısa zamanda birçok filmi kariyerine sığdırmayı başararak 70'li yıllara damgasını vurdu. Oynadığı Oyunlar: Tak Tak Takıntı, sağlık Olsun, Buzlar Çözülmeden(Bir Kış Öyküsü), Çılgınlar Kulübü.



Kemal KılıçdaroğluYeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter hesabından usta sanatçının vefatına ilişkin, "Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı. Usta oyuncu Bülent Kayabaş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı  diliyorum" paylaşımında bulundu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin