Bugün yazarının hapsi isteniyor

Hakan Fidan'a hakaret ettiği iddia edilen köşe yazarı hakkında iddianame hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bugün yazarının hapsi isteniyor

Eski Cumhuriyet savcısı ve Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı hakkında köşe yazısında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a hakaret ettiği iddiasıyla "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Hakan Fidan'ın avukatının, şüpheli Gültekin Avcı'nın 13 Temmuz tarihli Bugün gazetesindeki köşe yazısında, müvekkilinin itibarını zedeleyici ve küçük düşürme kastı ile hakaret suçunu işlediğine ilişkin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi.



Şüphelinin ikametgahı olan İzmir'e ifadesinin alınması için başsavcılığa talimat yazıldığı ancak şüpheli Avcı'nın adreste bulunamadığı belirtilen iddianamede, suça konu yazıya da yer verildi.



Söz konusu yazıda müştekiye "hain" denilmek suretiyle tahkir ve tezyif edildiği ve kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışıldığı kaydedilen iddianamede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Yargıtay yerleşik içtihatlarına göre, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı vurgulandı.



İddianamede, şüpheli Gültekin Avcı'nın "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.



İddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheli Avcı önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. (AA)



Bugün yazarının hapsi isteniyor


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin