Bugün 21 gazetecinin duruşması var!

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma içinde olduklarını açıklayan 21 gazeteci bugünü sanık sandalyesinde geçirecek.

Google Haberlere Abone ol
Bugün 21 gazetecinin duruşması var!

Ahmet Nesin, Yıldırım Türker, Necmiye Alpay, Hasan Cemal ve Tuğrul Eryılmaz gibi isimlerin de yer aldığı toplamda 21 gazeteci, gün boyu İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarındaki “terör örgütlerinin açıklamalarını basma ve yayınlama ile örgüt propagandası” suçlamalarına yanıt verecek.



Özgür Gündem gazetesine yönelik artan baskıya dikkat çekmek için 3 Mayıs 2016 Dünya Basın Özgürlüğü gününde, Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası başlatılmıştı.



Savcılık, kampanyaya katılan 36 gazeteci hakkında peşi sıra soruşturmalar başlatmış, kampanyaya destek veren Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci-yazar Ahmet Nesin bir süre tutuklu yargılanmıştı. Önderoğlu, Fincancı ve Nesin’in aralarında bulunduğu 36 gazeteci, yazar ve oyuncu, 7.5 yıl ila 36.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.



‘Sanık’ listesinde dilbilimci yazar Necmiye Alpay, 1980 askeri darbesi sonrası 35 yaşındayken girdiği Mamak Cezaevi’nde 3 yıl kalmıştı. Alpay aynı zamanda gazetenin yayın danışma kurulunda olduğu gerekçesiyle 4.5 ay tutuklu kalmış daha sonra tahliye edilmişti.



Gazetecilikte 47 yılını yaşayan Hasan Cemal, müzisyen ve insan hakları savunucusu Şanar Yurdatapan, Jülide Kural, yazar Murat Uyurkulak, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu da sanıklar arasında.



Gazetenin Yayın Danışma Kurulu’na yönelik soruşturma kapsamında yazar Aslı Erdoğan da, Necmiye Alpay gibi 4.5 ay tutuklu kalmıştı.



36 gazeteci hakkındaki iddianamelerin 12 tanesini, FETÖ davasında yargılanan Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, hazırladı. İddianamelerin en uzunu iki sayfa.



http://www.artigercek.com/gazetecilerin-14-subat-savcilar-gunu/


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin