Bu yıl 'Godot'yu Beklerken' oyunuyla geliyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen 'İstanbul Tiyatro Festivali' için geri sayım başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bu yıl 'Godot'yu Beklerken' oyunuyla geliyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen "İstanbul Tiyatro Festivali"nde, yönetmen Guy Cassiers ve dramaturg Erwin Jans tarafından Jonathan Littell'in aynı adlı kitabından tiyatroya uyarlanan "Merhametliler", Orhan Pamuk’un aynı adlı film senaryosundan Mesut Arslan tarafından tiyatroya uyarlanan "Gizli Yüz", İranlı kadın yazar Mahin Sadri ve yönetmen Afsaneh Mahian'ın İran ve Fransa'da büyük beğeni toplayan, birçok ödül alan "Her Gün Biraz Daha" oyunları izleyiciyle buluşacak.



Christian Rizzo'nun 2004'te İstanbul'da bir festivalde izlediği halk dansından esinlenerek yarattığı "Gerçek Hayattan Alınmıştır" oyunlarıyla, son yılların dikkat çeken yönetmeni Milo Rau'nun "Nefret Radyosu" projesi de festivalde izlenebilecek.



Ölümünün 400. yılında İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare'in, oyunlarında sahne üzerinde gerçekleşen 75 ölüm, "Shakespeare'in Bütün Ölümleri" adıyla Spymonkey topluluğu tarafından sahnelenecek. Shakespeare'in "Coriolanus" oyunu da İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımıyla Malcolm Keith Kay'ın yönetmenliğinde sahneye konulacak.



Festival kapsamında 19-22 Mayıs'ta, yabancı profesyonel konuklara yönelik belirli oyunların gösterimlerinin yapılacağı bir platform düzenlenecek. Bu platforma, uluslararası oyun yazarları ağı The Fence ve tiyatro çevirmenleri ağı Eurodram'dan ekipler katılacak.



Caddebostan Kültür Merkezi, Cevahir Sahnesi, Fransız Kültür Merkezi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Yerleşkesi, Moda Sahnesi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi, Pera Müzesi, Salon İKSV, Salt Galata, Üsküdar Tekel Sahnesi, Yunus Emre Kültür Merkezi ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi, 28 Mayıs'ta sona erecek festivalin mekanları arasında yer alıyor. 



İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programın, Şahika Tekand'ın yönettiği "Godot'yu Beklerken" oyunu ile başlayacağını belirterek, "3 Mayıs akşamı başlıyoruz. Festival programında 10 yabancı, 23 yerli yapım var. Yaklaşık 25 bin seyirciyi hedefliyoruz." dedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin