Bu yazısıyla BirGün'e veda etti!

BirGün'de 2,5 yıldır görev alan gazeteci, okuyucuyla vedalaştı.

Google Haberlere Abone ol
Bu yazısıyla BirGün'e veda etti!

BirGün gazetesinde röportajlar yapan Ömür Şahin Keyif, gazeteden ayrıldığını duyurdu.



Yaklaşık 2,5 yıldır BirGün'de görev alan Ömür Şahin Keyif, bir süre yurt dışında yaşayacak.



BirGün'de bugün, veda yazısı yayınlanan Keyif, " BirGün’e veda ediyorum. Bir süre yurtdışında olacağım. Elini ovuşturarak bekleyen varsa boşuna beklemesin" dedi.



Daha önce çalıştığı Akşam gazetesini de veda yazısına taşıyan Keyif, Akşam'ın ardından BirGün'de çalışmanın kendisini 'şaşırttığını' belirtti.



İşte, Keyif'in veda yazısı:



Bir ‘persona non grata’ hikâyesi: Herkese BirGün gerekir bir gün



Bir konuşup iki susan, patronlarının çıkarlarını gözeten merkez medyanın bir alternatif olamayacağına o günlerde karar vermiştim. Sonrası BirGün…



Uzuncadır aklımda olan bir yazı bu ve herhalde elim yazmaya varmadığından epeydir geciktiriyorum. Yaklaşık iki buçuk yıldır farklı sayfalarında buluştuğumuz BirGün’e veda ediyorum. Bir süre yurtdışında olacağım. Elini ovuşturarak bekleyen varsa boşuna beklemesin. Benim vedam, şimdilerde moda olan prim toplama amaçlı mağduriyet ‘şekil’lerinden değil. Aksine benim gidişim değil, gazeteye gelişimin kişisel tarihimi aşan bir anlamı olabilir. Çünkü BirGün, mesleğe küstüğüm bir noktada yeniden sarıldığım umudun kavuştuğum huzurun adıdır benim için.



TMSF’nin el koyduğu Akşam’dan ayrılırken, bu ülkede bu işin yapılmayacağından emindim. Çok üzülerek, mesleği bırakmaya karar vermiştim. Bunun tek bir nedeni yok. Akşam’a el konulması sonrası gazetenin bir gecede AKP’nin basın bültenine dönüştüğüne tanık, manşetlerini okuyamaz olduk. Şimdi, yandaş gazetelerin söylediği yalanlara bakıp gülerken, aklımın bir köşesinde, o gün orada çalışan benim ve birçok arkadaşımın o gazeteyi elimize alamayışımız duruyor. Benimki utançtandı. O utancı bir de AKP’nin adamları gazeteye geldikten sonra başlayan arkadaşını satma/göze girme yarışına tanık olduğumda yaşayacaktım. Hızlı bir sirkülasyon yaşanıyordu. Gidenler ve yerlerine gelenler... 



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin