'BU KALP SENİ UNUTUR MU?'NUN KADERİ BU HAFTA ÇİZİLİYOR

"Bu Kalp Seni Unutur mu?"nun yapımcısı Tomris Giritlioğlu, dizinin beklenen reytingleri alamadığı için bir haftalığına durdurulduğunu açıkladı. Son bölüm dizinin kaderini de belirleyecek.

Google Haberlere Abone ol
'BU KALP SENİ UNUTUR MU?'NUN KADERİ BU HAFTA ÇİZİLİYOR

ntvmsnbc

Son dönemin en ilgi çekici televizyon dizilerinden "Bu Kalp Seni Unutur mu?" sadece içeriğiyle değil, oyuncularıyla, oyuncularının paralarının ödenip ödenmediğiyle, ratingiyle tartışma konusu oldu.


27 Mayıs'tan 12 Mart'ta, 12 Mart'tan 12 Eylül'e... Türkiye'nin darbeler tarihini, yeni kuşağa mensup pek çok genç "Hatırla Sevgili" dizisinden öğrendi. O dönemin çatışmalarını, gençlerin ne istediğini, neler yaşandığını, kavgaları, idamları, her hafta televizyonun karşısına geçip film gibi izlediler. Bilmeyenler öğrendi, unutanlar hatırladı. Sonra, bu kez 12 Eylül dönemini anlatan "Bu Kalp Seni Unutur mu?" dizisi geldi.


Dizi, Diyarbakır Cezaevi'ndeki vahşet görüntüleriyle başladı, tüyler ürpertici bu görüntüler öyle etkili oldu ki, tam o sıralar Meclis'te süren "Kürt açılımı" görüşmeleri sırasında iktidar partisi adına konuşan Ömer Çelik, "Bilmeyenler bu diziyi izlesin. Ben buradan söylüyorum, bu kalp sizi unutmayacak" dedi. Türkiye'nin kalbi, neredeyse bu dizide atıyordu ki ne olduysa oldu, dizi teklemeye başladı. Önce "Sansür var" dendi, sonra oyuncuların "Paramız verilmezse diziyi bırakacağız" dediği söylendi. Kanalın diziyi kaldırmaya karar verdiği öne sürüldü.


Haberin devamı ↓
--------------------------------------------------------------------------------
reklam


--------------------------------------------------------------------------------


Türkiye'de milyonları ekran başına kilitleyen dizilerin kaderi bir ölçüm sistemine bağlı. Bu sistem, izlenen dizilerin içeriğini, oyuncularını, süresini belirlediği gibi, hangi dizilerin izlenmeyeceğini de söylüyor. 'Rating canavarı'nın son kurbanı olacakmış gibi görünen "Bu Kalp Seni Unutur mu?" dizisinin yapımcısı Tomris Giritlioğlu, Canlı Gaste'ye konuk oldu.


Tomris Giritlioğlu bugüne dek ne yaptıysa olay oldu. En son, 6-7 Eylül olaylarını anlatan 'Güz Sancısı' tartışmalar yarattı. Ondan önce Varlık Vergisi'ni konu alan 'Salkım Hanım'ın Taneleri' gündemi değiştirdi. Mübadeleyi işleyen 'Suyun Öte Yanı' ile hem ödüller, hem tepkiler aldı. Öte yandan televizyonda "Hatırla Sevgili" ile dizilerin çok önemli bir işlev görebileceğini kanıtladı.


HEDEFİMİZ BİR HAFTA SONRA YENİDEN EKRANA GELMEK
Tomris Giritlioğlu, "Bu Kalp Seni Unutur mu?" dizisinin başına gelenleri ve bundan sonra yaşanacakları anlattı. İşte Giritlioğlu'nun söyledikleri:


"Hem medyada hem de dizi sektöründe yanlış söylentiler çıktı. Buna karşılık Asis Yapım, bir resmi açıklama yaptı.


Öncelikle şunu söylemeliyiz ki, çalıştığımız kanalın bütün yöneticilerinden büyük destek gördük, çok cesur yaklaşımla karşılaştık.


Ancak, televizyonda ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bu, bütün kanallar için söz konusu. Bunca yıldır bu işin içindeyim, böylesine bir yıl geçirdiğimizi hatırlamıyorum. Bu süreçte, hem diziyi yara almadan kurtararak hem de seyirciye saygımızı hiçbir şekilde kaybetmeden çıkmaya çalışıyoruz. Kanal da aynı iyi niyeti gösteriyor.


Kanalla konuşarak diziyi bir süre durdurma kararını birlikte aldık. Bütün çabamız, bir hafta sonra 18. bölümle seyircinin karşısında olmayı başarmak.


DİZİ BEKLENEN REYTİNGE ULAŞAMADI
Dizi şöyle bir macera da yaşadı, ne yazık ki umduğumuz reytinge ulaşamadı. Hem biz hem de kanal elinden gelen bütün çabayı gösterdi. Üç bölüm önce bile zararı göze alarak iki reklamla yayını geçirdik, reytingi yükseltmek için.


ANCAK DESTEKLENİRSEK DİZİ SÜRECEK
Biz prodüksiyonu çok yüksek bir iş yapıyoruz. Hem mekanları hem oyuncu kadrosu ciddi bir parayı gerektiriyor, biz bu paranın bir kısmını kanaldan almıştık. Tıkandıktan sonra prestiji çok yüksek ancak bankadaki hesapları kabarık olmayan Asis Yapım, ancak desteklendiğimiz sürece seyirciyle buluşmaya devam edebileceğiz.


HER BÖLÜMDEN ÖNCE ÜMİTLENİYORUZ AMA...
Aslında her bölümün öncesinde kanal yönetilerinden teşekkürler aldık, 'Şahane bir bölüm, yüksek reyting alacağız' dendi ancak yayınlanınca reyting alamadığımız görüldü.


Bir projeyi teknik ekibin veya oyuncuların durdurması mümkün değildir. Üstelik, yıllardır aynı teknik ekiple çalışıyoruz.


SIKINTI DİĞER DİZİLERDEKİ KADAR...
Diğer başka dizilerde olduğu kadar bir ödeme sıkıntısı yaşandı. Dizide ara verme kararı alınması üzerine ödemeler konuşulur oldu.


Diyarbakır Cezaevi'nden tüyler ürpertici görüntüler diziyle ekrana geldi, popüler bir mecrada. Seyirci, bununla yüzleşmek istemiyor da olabilir. Diziyi Nilgün Öneş yazıyor, benim en sevdiğim yazardır kendisi.


HATIRLA SEVGİLİ DAHA ROMANTİKTİ
Hatırla Sevgili veya Çemberimde Gül Oya, daha romantik, daha naif projelerdi. Burada ise seksenli yıllardaki yenilmişleri anlatmaya soyunduk, daha önceki dizilerde kahramanları anlatmıştık.


SEYİRCİ KENDİSİYLE YÜZLEŞMEKTEN KORKUYOR
Zaten kendisiyle yüzleşmekten korkan bir insan kitlesi var, biz de habire bunu zorlamaya çalışıyoruz. Sadece şöyle bir şeyi tercih ettik, hem yazarımız hem de biz: 80'lerden sonra çok şey değişiyor, çok sert bir değişim var. O yüzden diziye çok sert giriş yapıldı, insan hikayeleri daha sonra gelecekti. "Reytingler azalınca siyaseti geri plana aldılar" yorumları o yüzden geçersiz.


REYTİNG SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR BİLMİYORUM
Seyirci artık yorulmak istemiyor, düşünmek gerektiren şeyler izlemiyor. Bu reyting sistemi, özellikle AGB sistemiyle de, toplum olarak sahip olduğumuz zengin kültürün içinin boşaltıldığını düşünüyorum. Bu 2500 kişiden oluşan, bunca yıldır işin içindeyim ve ne olduğunu bilmediğim bir meçhulle karşı karşıyayız. Ölçümün ne olduğunu, kimlerin yaptığını bilmiyorum, duyumlarım var ama ne kadar gerçek bilmiyorum. Başka bir ölçüm biçimi olması gerekiyor, çünkü diziye ilgi çok yüksek ama reytingde bunun sonucunu alamıyoruz.


Reytingleri ölçme yönteminin gerçekten tartışmaya açılması gerekiyor. Televizyon seyircisinin sayısı gittikçe artıyor. Eskiden AB grubu vardı, şimdi C grubu da etkiliyor reytingleri.


Biz bu işi çok büyük bir gururla yapıyoruz, dilerim aynı saygıyı seyirci de gösterir."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin