Brüksel'in merkezinde 'Hayata Dair Bi'kaç Satır' esintisi!

Avrupa’nın başkenti Brüksel’in tarihi belediye binasında (Hôtel de Ville Bruxelles - Grand Place), Fikret Aydemir’in anlatı kitabı “Hayata Dair Bi’kaç Satır”ın tanıtımı ve imza günü yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Brüksel'in merkezinde 'Hayata Dair Bi'kaç Satır' esintisi!

İlk kitabı “Hayata Dair Bi’kaç Satır”ın tanıtım ve imza gününde kendisini yalnız bırakmayanlara minnetlerini belirten Fikret Aydemir, “Bir insanın geleceğe bırakabileceği en büyük mirastır bence bir kitap. Bu mirasa sahip olduğum için kendimi çok zengin ve şanslı hissediyorum” dedi.



Brüksel'in merkezinde 'Hayata Dair Bi'kaç Satır' esintisi!



Brüksel Parlamentosu Milletvekili Şevket Temiz yaptığı konuşmada, yazar Fikret Aydemir’in hazırlamış olduğu kitabın tanıtımını belediye salonunda gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Temiz, Brüksel Büyükşehir Belediye Başkanı Philippe Closu’un mesajını Fransızca okudu. Milletvekili Temiz, “Benim için Fikret Aydemir, sadece bir gazeteci veya bir yazar değil aynı zamanda benim birçok konuda danıştığım abi, uzun süredir tanıdığım dosttur. Brüksel’in en merkezindeki bu tarihi binada Fikret Aydemir’in kitabına ev sahipliği yapmak onurdur” diye konuştu.



Brüksel'in merkezinde 'Hayata Dair Bi'kaç Satır' esintisi! - Resim : 2



BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ: KİTAP AKICI BİR USLUPLA YAZILMIŞ



“Hayata Dair Bi’kaç Satır” kitabının tanıtım gecesinde bir selamlama konuşması yapan T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, “Bu başarısı için Fikret Bey’i tebrik ediyorum. Ben, Brüksel’e 10 ay önce geldiğimde ilk tanıştığım kişilerden biri kendisidir. Yazılarını da okuduğum, takip ettiğim, tanıdığım ve değer verdiğim birisidir. Aradan geçen süre içerisinde bir çok meseleyi konuşma fırsatımız oldu. Kendisinin görüşlerinden, fikirlerinden ve düşüncelerinden daha çok yararlandım ve yararlanmaya da devam ediyorum. Bu güzel kitabı yazarak bizlere yalnız sözlü olarak değil, yazılı olarak da değerli bir eser bıraktığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Ben kitabın büyük bir kısmını okudum. Okuduğumda Fikret Bey’in olayları çok akıcı bir üslupla yazmış ve çok beğendim” dedi.



Brüksel'in merkezinde 'Hayata Dair Bi'kaç Satır' esintisi! - Resim : 3



AHMET BOZKURT: İNSANA DAİR ÖZENLİ BİR ÜSLUP



Kitabın yayıncısı olan İnkılap Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Bozkurt ise, “Burada önemli bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Belçika - Türkiye hattında, İstanbul - Brüksel hattında kitapla dolu yazıyla dolu kültür ve sanatın iç içe geçtiği, tarihle kültürün bir arada soluklandığı bir iklimde bir araya geldik. Kitap bize ilk geldiğinde ilk okumasını ve değerlendiresini yaptık. Yazıların toplandığı bir kitap olmasına rağmen Fikret Bey’in üslubu özel bir üslup, ele aldığı konuyla kendisini sınırlamayan yazılar bunlar. Kültür, sanat, siyaset, Türkiye, Belçika,... gibi insana dair her şeyin içinde bulunduğu yazılar. Doğal olarak herkese hitap edebilecek ve herkesin içinde kendinden bir şeyler bulabileceği, duygusu, heyecanı ve arzularını içinde hissedebileceği bir kitaba imza attı. Kendisini bu özenli üslubu için gerçekten kutluyorum. Gazetecilik sadece haber alma ve haber verme gibi eriyen bir şey olarak görülebilir ama onu yazıyla kayıt altına almak, bugüne ve yarına dair bir belge niteliği kazandırmak da elbette ki her gazetecinin aslında sorumluluk duyması gereken bir gerçektir. Şiir gibi yazıları için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Brüksel'in merkezinde 'Hayata Dair Bi'kaç Satır' esintisi! - Resim : 4



SAYIM ÇINAR: BU KİTAPTA HERKES KENDİNDEN BİR PARÇA BULACAK



Yazar Ajanı Sayım Çınar da yaptığı konuşmada, kitap kendisine geldiğinde incelediğini ve çok beğendiğini ifade ederek, Fikret Aydemir’i tebrik etti. Çınar, “Böylesi merkezi ve tarihi bir mekanda bu kitabın tanıtılmasını anlamlı bulmaktayım. ‘Sefiller’in yazarı Victor Hugo’nun, insanlık tarihini değiştiren düşün adamı Karl Marks’ın da yaşamış olduğu Grand Place’daki tarihi Büyükşehir Belediye binasını bize açtılar. Fikret Aydemir’in “Hayata Dair Bi’kaç Satır” adını verdiği 420 sayfalık anlatı kitabının yolu açık olsun” dedi.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin