'Böylesi bir dönemde tutunmuş olmanın ve okuyucuya ulaşmanın tadını yaşıyoruz'

Sanat, edebiyat ve psikoloji konularını işleyen '46'lık' Dergi 3. sayısıyla okurlarla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
'Böylesi bir dönemde tutunmuş olmanın ve okuyucuya ulaşmanın tadını yaşıyoruz'

Yazar kadrosunda çok sayıda tanınmış kişi, yazar ve psikoloji alanında uzman kişiler bulunan dergide edebiyat, sanat ve insan psikolojisi bir arada inceleniyor.



46’lık Dergi Genel Yayın Yönetmeni ve Klinik Psikolog Kahraman Güler dergi hakkında

şunları söyledi:



Dergi çıkartmanın çok zor olduğu, dergilerin kapandığı ve yayın hayatına devam etmenin ciddi fedakarlıklar istediği bir dönemde okurlarla buluşan dergi, tekdüze dergicilik anlayışın dışına hem içeriği hem de şekli ile çıkmış bulunmakta. Çıktığı günden beri okurların sempatisini kazanan samimi yazılar ve görselleriyle bambaşka bir hava çiziyor. Böylesi bir dönemde tutunmuş olmanın ve okuyucuya ulaşmanın tadını yaşıyoruz.



'Böylesi bir dönemde tutunmuş olmanın ve okuyucuya ulaşmanın tadını yaşıyoruz'



46’lık Dergi Genel Yayın Yönetmeni ve Klinik Psikolog Kahraman Güler derginin çıkış amacı hakkında şunları söyledi:



Birey olmanın gereğinin özgür düşünmek olduğuna inanan, kendi sınırlarını çizerek bu sınırlar içinde özgür olmayı hedefleyen; bütün güzel eserlerin özgürlüğüne düşkün beyinlerin ürünü olduğuna ve özgür olunmadığı takdirde kimsenin kendisi olamayacağı fikrini benimseyen bir ekibin fikir ve düşüncelerini özgürce kaleme alabilmeleri adına ortaya çıkarmış oldukları bu dergi bünyesinde farklı düşünce, inanç ve görüşleri, farklı bakış açılarını, farklı tatları barındırıyor.



Bir görüşün ya da inancın dayatılmasıyla herkesin aynılaşmasının da önüne geçmeyi hedefleyerek, herkesin kendi olabilmesi ve bu oluşumda kendinden parçalar bulabilmesini, aynı zamanda da okurları kendilerinden farklı kişilerle ve bakış açılarıyla tanıştırıp, düşünmeye ve değerlendirmeye yöneltmeyi hedefliyor.



46’lık dergi yeni sayısında toplumsal cinsiyet, eşcinsellik ve LGBTİ konularını ele alarak; bünyesinde konuyu bilgileri, deneyimleri, görüşleri ve bilimsel açıklamalarıyla ifade etmeyi amaçlayan pek çok profesör, psikolog, psikiyatrist ve alanlarında uzman birçok yazara yer verdi.



Herhangi bir görüşünden, inancından, duygulanım ya da davranımından, varoluşsal sürecinden, görünümünden ya da duygularından ötürü duygusal şiddete maruz kalan dolayısıyla da edilgen, karar verme ve özgür olabilme iradesi elinden alınmış, hatta buna mecbur bırakılmış bireyler bugün hem sosyal izolasyon, etiketlenme, önyargı, dışlanma ve ayrımcılık gibi problemlerle karşılaşıyor, hem de kendi varoluşuna yabancılaştıkları gözlemleniyor.



Her sayısında farklı konulara değinmeyi hedefleyen 46’lık Dergi’nin bu sayısında eşcinsellik konusuna yer vermesinin başlıca sebepleri arasında; kişilerin her birinin, her koşulda birer  birey olduğunun unutulmasının yanı sıra toplumsal kontrol, yaftalama, eleştirme, dışlama, şiddete maruz bırakma ve bu kişilerin bireysel duygu, düşünce, davranımlarını kısıtlayarak hayatlarını sürdürmelerine engel olmaya çalışan bir tutuma karşı bilimsel açıklamalara da değinerek farkındalık uyandırmak ve her bireyin özgür olması gerekliliğinin önünü açmaktır. 



Bireyin “Özgürüm” diyebilmesi için; bağlı olmaması, dış faktörlerin etkisinde kalmaması, engellenmemesi ya da herhangi bir şeye zorlanmaması, hür iradesiyle verebileceği kararlar doğrultusunda davranabilmesi gerekmektedir. Ancak toplumumuzda pek çok birey yalnız farklı cinsel varoluşları sebebiyle yukarıda da bahsedilen birçok yaptırıma maruz kalıyor. 46’lık Dergi, tam da bu noktada bireyler arasındaki farklılıklardan haberdar olma, bu farklılıkları anlama ve kabul etmenin erdemine inanarak, düşüncelerin özgürce ve herhangi bir farklılığından ötürü kendilerini gizlemek zorunda olduğuna inanan tutumun ve özgürlüğü kısıtlayan inanışların da önüne geçmeyi hedefliyor.



Son olarak her kesimden fikirden ve inançtan yazıları barındırmayı bütünleştirici bir rol üstlenmeye devam edeceğiz. Yanımızda olan, bizi okuyan ve yazıları ile ve renk katan tüm yazarlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.


Etiketler dergi mart
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin