Booking yasağına karşı flaş hamle

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Booking.com’a ihtiyati tedbirin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Booking yasağına karşı flaş hamle

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Booking.com aleyhine TÜRSAB tarafından açılan davada İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce alınan Booking.com’a erişimin durdurulmasına yönelik ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için harekete geçti. TÜROB, ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvuruda bulundu. Başvuru bugün TÜROB adına Hukuk Müşavirliği tarafından yapıldı.



‘KONAKLAMA SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLENDİ’



Konuyla ilgili bir açıklama yapan TÜROB; Booking.com’un Türkiye otellerinin satışının durdurulması kararının, halihazırda çok zor bir dönem geçiren konaklama sektörünü daha da zor bir durumda bıraktığını kaydetti. Açıklamada, Türkiye genelinde konaklama sektörünün tamamının olumsuz etkilenmesinin yanında, bu kararla birlikte özellikle pazar paylarının büyük bir kısmını Booking'den sağlayan Anadolu’da yer alan oteller ile Türkiye sathındaki küçük otellerin bir anda tüm kaynaklarının kesildiği belirtildi.



TÜROB'un açıklamasında, “Hukukun üstünlüğü şüphesizdir ve Booking.com’un yasalara aykırılığı tespit edilmesi halinde yanlış/haksız rekabete yol açan uygulamalarını düzeltilmesi sağlanmalıdır. Ancak yargılama sürecinin devam etmesine karşın Booking.com'un faaliyetinin durdurulması, booking.com’dan ziyade sektörü ve vatandaşı cezalandırır nitelikte olmuştur. Ayrıca bu karar, uluslararası alanda ülkemize yönelik olumsuz algının oluşmasına sebebiyet vermektedir. Hukukun üstünlüğünü her zaman ön planda tutan Birliğimiz, yasalara aykırı uygulamalarının giderilmesi aşamasında, sektörün tüm paydaşlarının çıkarlarının korunması gerektiğini ana ilke olarak kabul etmektedir” denildi.



FAALİYETLERİ DURDURULDU



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) açtığı dava sonucu Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmişti. Kararla ilgili sozcu.com.tr'ye konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy “Türkiye burası muz cumhuriyeti mi? Başkasının ekmeğiyle oynayacaksın vergi vermeyeceksin. Uzunca bir süreçti. Mahkeme bizim lehimize karar verdi” diye konuşmuştu. Booking.com üzerinden Türkiye içinde herhangi bir rezervasyon yapılamıyor.


Etiketler booking.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin