BirGün Yazı İşleri Müdürü'nün 'akrostişli' savunmasına 4 yıl hapis istemi!

BirGün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce hakkında Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
BirGün Yazı İşleri Müdürü'nün 'akrostişli' savunmasına 4 yıl hapis istemi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti üzerine BirGün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, Barış İnce’nin, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın 21 Ekim 2014 tarihli duruşmasında savunma dilekçesi sunduğu belirtildi.



İddianamede, İnce’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içerdiği iddia edilen savunmasını ’Savunmamdır’ başlığı ile BirGün Gazetesi’nde yayınlandığı da yer aldı. İddianamede şüpheli Barış İnce’nin gazetede yer verdiği yazısında, akrostiş yapılarak yazıların paragraf başındaki kelimelerin ilk harflerinin ’Hırsız Tayyip’ şeklinde sözcüklerden oluşturulduğuna yer verildi.



İddianamede şöyle denildi:



“Bilgiyi yayma, eleştirme ve yorumlama haklarının kabulü için açıklama, eleştiri veya değer yargısı biçimindeki bilginin açıklanmasında kamunun ilgi ve yararının bulunması, açıklanış şekli ile konusu arasında düşünsel bir bağ bulunması ve özellikle açıklamada küçültücü sözlerin kullanılmaması gerektiği de bir gerçektir.”



Küçültücü beyanlar kullanarak Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut isnatlarda bulunduğu ifade edilen iddianamede, şüpheli Barış İnce hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin