BirGün yazarı evini mülteci aileye açtı!

Turan Eser'den örnek davranış...

Google Haberlere Abone ol
BirGün yazarı evini mülteci aileye açtı!

BirGün gazetesi yazarı Turan Eser, evini mülteci aileye açtı. “Mültecilerin yaşadığı bu cehenneme kör bakamayız” diyen Eser; çocuklara, bisiklet hediye ederken bir aileden bir yetişkini de işe yerleştirdi



Alevi kanaat önderlerinden Turan Eser, Ankara Yıldız’daki mobilyalı, beyaz eşyalı evi 4’ü çocuk olmak üzere 8 kişilik Suriyeli ailenin hizmetine sunduklarını söyledi. 1980 darbesinin eski bir mültecisi olarak, mülteci hayatının ne anlama geldiğini bildiğini anlatan Eser, “Onlar yaşadıkları onca acılar içinde bir nebze ‘normal’ bir hayat düzenine geçişe adım attılar. Sorunları ve dertleri halen çok.



Şimdi BM üzerinden üçüncü bir ülkeye gitmek için başvuru yapıldı. Cevap bekliyorlar. Bizim de yaptığımız bu. Soframızda onlarla lokmamızı paylaşmaktı. Aşık Veysel’in dediği gibi ‘dava insanlık davası’ bizde insanlığımızı yaşıyoruz aslında, fazla bir şey yaptığımız yok. Bizde mağdurduk, halen mağdurluk yaşadığımız Alevi kimliğimiz var. Mağdur olmanın ne olduğunu yaşayanlar iyi bilir. Bu ay Aleviler olarak Matem Ayı içindeyiz. Günümüz Kerbalasının mazlumları olan mülteci kardeşlerimize can olarak el uzattık. Lokmalarımızı birledik” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler suriyeli mülteci
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin