Birce Akalay, küçük kızların evlenmesini savunan Üresin’e ateş püskürdü!

Oyuncu Birce Akalay, minik Ceylin'in öldürülmesine büyük tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Birce Akalay, küçük kızların evlenmesini savunan Üresin’e ateş püskürdü!

Ünlü oyuncu Birce Akalay, Türkiye'yi yasa boğan minik Ceylin'in öldürülmesine büyük tepki gösterdi. Kendisinin yaşam koçu olduğunu iddia eden Sibel Üresin'in 12 yaşındaki bir kızın evlenebileceğine dair sözlerini paylaşan Akalay, Ceylin gibi küçük kızların bu zihniyet nedeniyle öldürüldüğünü belirterek, "Sen nasıl bir ahlak yoksunu, cahil, pis kafalı bir kadınsın" dedi.



Türkiye minik Ceylin’in katledilmesiyle sarsıldı. Küçük Ceylin’in komşuları tarafından katledilip, bodrum katındaki bir sandıkta saklanmasının şoku halen sürüyor. Ceylin cinayetine sosyal medyadan da tepkiler sürüyor. 10 yaşındaki kızın öldürülmesi, sosyal medyanın gündemine pedofili ve çocuk cinayetlerini taşıdı.



Ünlü oyuncu Birce Akalay, kendisini muhafazakar ve yaşam koçu olarak tanıtan Sibel Üresin’in bir TV kanalında yaptığı açıklamaları yayınlayan bir hesabın iletisini paylaşarak, Ceylin’in öldürülmesine tepki gösterdi. Akalay’ın paylaştığı twit’te “12 yaşındaki KIZ ÇOCUĞU, 60 yaşında birisiyle evlenir diyen ahlak yoksunları yüzünden #Ceylin’ler öldürülüyor” yazıyordu.



'Sen nasıl bir ahlak yoksunu bir kadınsın'



İletideki videoda ise Üresin’in “12 yaşında bir kız ergen olmuşsa evlenebilir, dinen hüküm budur. 60 yaşındaki bir erkekle evlenmesinde benim için hiçbir sakınca yok, eğer kız için de yoksa. Ama kız ergen olmuşsa, ölçü burada budur. Ortada helalinden bir evlilik olduğunda, yaş sınırı diye abuk bir durum ortaya çıkarıyorlar. Dinde yaş sınırı yok, biliyorsunuz” söylediği görülüyor.



Akalay, bu cümlelere ise şu şekilde tepki gösterdi: “Sen nasıl bir ahlak yoksunu, cahil, pis kafalı bir kadınsın. Bir de dini alet ediyor. Bunları ne yapmalı bilmiyorum.”



Arkadaşını eşine önermiş



Üresin, daha önce de yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Seda Sayan’ın programına katılan isim, bir arkadaşını kocasına teklif ettiğini açıklamıştı. Çok eşliliğin yasal olmasını isteyen Üresin, “Zengin bir erkek olsaydım 4 kadın alırdım” demişti. Üresin’in bu açıklamaları toplumdan büyük tepki görmüştü.



İşte, Birce Akalay'ın o paylaşımları!



Birce Akalay, küçük kızların evlenmesini savunan Üresin’e ateş püskürdü!Birce Akalay, küçük kızların evlenmesini savunan Üresin’e ateş püskürdü! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin