'Bırakın erkek hesabı da ödesin hediye de alsın'

Hürriyet Magazin Konseyi, haftanın öne çıkan olaylarını değerlendi.

Google Haberlere Abone ol
'Bırakın erkek hesabı da ödesin hediye de alsın'

Ömür GedikCengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk'ten oluşan Hürriyet Magazin Konseyi, geride kalan haftanın en çok konuşulan olaylarını yorumladılar.



Bırakın erkek hesabı da ödesin hediye de alsın



Burcu Esmersoy’un “İlk buluşmada hesabı erkek öder” sözleri tüm hafta konuşuldu. Bu hesap işine Konsey son noktayı koysun.



Ömür Gedik: Çok eskiden, babamın bana “Erkek gibi ol aslan kızım” diye gaz verdiği dönemlerde erkeklere hesap ödetmez, kendi hesabımı mutlaka kendim öderdim.

Hatta bazen tüm hesabı, karşı tarafınkini bile ödediğim olurdu. Sonra baktım ki bu davranışım ilişkideki değerimi artıracağına düşürüyor. Çünkü erkekler para ve emek harcadıkları kadınlara daha çok değer veriyorlar. O yüzden hemcinslerime sesleniyorum, erkeklerin sizin için çaba ve para harcamasına izin verin, bırakın hesabı da ödesinler, hediye de alsınlar. Siz de özel günlerde güzel hediyeler alır, altta kalmazsınız ama onların harcayacakları çabalara efelik yapıp asla engel olmayın.



Onur Baştürk: Bence de Burcu haklı. Bir erkek kadını flört amaçlı yemeğe çıkarıyorsa, bu bir ilk buluşmaysa centilmenlik gereği hesabı ödemeli. Amma velakin, günümüzde kadınlar da erkekleri flört amaçlı yemeğe çıkarabiliyor. O zaman ne yapacağız? O noktada kafam karışıyor Konsey.



Cengiz SemercioğluBen erkek olarak değil ilk buluşmada, son buluşmada bile kadına hesap ödettiğimi hatırlamıyorum. Lisede tost yerken de öyleydi ama. Bunu erkeklere öğret ama kadına da “Cüzdanını yanına alma” deme. Zaten genç kadınlarda maddiyat bu kadar öne çıkmışken bir de sen “Paraya bu kadar değer verin” deme... Tam aksine kadınlara, “Hesabını ödeyemeyeceğin masaya oturma” de...



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin