BİR TELEVİZYON ELEŞTİRMENİ NEDEN DELİRİR?

Bekir Hazar, bir televizyon eleştirmeni olarak kendisini delirten olayı yazdı: "Yeter artık... Beynimin decoderini kıracağım ha!"

Google Haberlere Abone ol
BİR TELEVİZYON ELEŞTİRMENİ NEDEN DELİRİR?

Bekir Hazar/YENİ ŞAFAK

Beynimin decoderi attı!

Ben bir televizyon eleştirmeniyim. İşim tv izlemek ve gördüklerimi yazmak. Ancak tam dört aydır tv izlemeye çalışıyorum fakat göremiyorum.

Hayır, sakın yanlış anlamayın, gözlerimi kaybetmedim. Maşallah turp gibiler. Sorun bir yıl önce kurdurduğum digitürk decoderinde. Gelen servis elemanları bozuk olduğunu söyledi. Özeti on dakika çalışıyor televiyon . Ardından ekran donuyor. On dakikada bir yerimden kalkıyorum. Tv'yi kapamak zorunda kalıyorum. Sonra içimden koyun sayar gibi yüze kadar sayıyorum. Sonra tekrar açıyorum. On dakika sonra ekran yine küt diye donuyor. Ses de gidiyor.

Vestel marka televizyonum. Bir yıl önce onu alırkan bir de yanına DVD okuyucusu eklemiştim. Okuyucu bozuldu. Servis geldi, onu tamir ettiler, “Digitürk'e de biz bakıyoruz” dediler.

Tam dört aydır servisin elemanları geliyor ayda bir evime. Her gelen decoderin numarasını alıp gidiyor. Birkaç gün sonra telefon açıyorlar sadece “Ne zaman müsaitsiniz?” diyorlar. “Cumartesi öğlene kadar evdeyim” diyorum. Bekliyorum, bekliyorum gelen yok.

Digitürk'ü arıyorum. Karşıma kaydedilmiş bir ses çıkıyor. BKM oyuncularının skeçleri gibi elli ton şey söylüyor. Yok bir kişiyi abone edersem bedava olacakmış. Yok “Spor ve erotik hatlar için şu numarayı, teknik bilgi almak için bu numaraya basın “diye anonslar. Tekniğe bağlanana kadar zaten gerilmiş olan sinirlerim çığlık attırma noktasına geliyor.

Haberlerde izlemiştim. Koca adamlar çığlık terapisine katılarak stress atıyordu. Acaba katılsam mı diye düşünüyorum digitürk tekniğe bağlanırken. Nihayet tekniğe bağlanıyorum, biri çıkıyor karşıma. Anlatıyorum ekran dondu diye. Bana “Servise havale edeyim” diyor karşı taraf.

“Kardeşim servis Vestel'miş... Biz yapıyoruz diyorlar. Onlara bağlayacaksan bağlama. Tam dört aydır bağlanıyorum adamlara. Bağlana bağlana bağlamaya döndüm. Bir decoder tamir edilemedi.” karşılığını veriyorum.

“O zaman sizi tekniğe bağlıyorum” diyor. Hoppalaa.. “Yahu kardeşim zaten şu numaraya basın tekniğe bağlanın diyordu ilk anda. Bastım bağlandım tekniğe. Sen teknik değilsen ne çıkıyorsun karşıma.”

Son konuşmamızda “Yeteer... Kıracağım bu decoderi” diye bağırdım.

Bu arada Vestel servisinden dün yine aradılar. “Ne zaman evdesiniz, kaçta gelelim” diye sordular. Dört aydır sadece bu soruyu soruyorlar on günde bir.

Delirmek üzereyim.

Yeter artık... Beynimin decoderini kıracağım ha!




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin