'Bir işi sizden daha iyi yapan biri varsa gidin onlardan çalın!'

Usta hırsız Hamish Taylor Pazarlama Zirvesi'nde gençlere kariyer tavsiyesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Bir işi sizden daha iyi yapan biri varsa gidin onlardan çalın!'

Bu yıl 9-10 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan Pazarlama Zirvesi tüm dünyadan pazarlama gurularını buluşturacak. Times Dergisi’nin “Daha iyisini bulmanın zor olduğunu” belirttiği CV’si ile tanınan ünlü konuşmacı ve danışman Hamish Taylor zirve öncesinde başarılı bir kariyer için önerilerini paylaştı.



Eurostar ve Sainsbury's Bank'in eski CEO'su olan ve 40 yaşına gelmeden bu unvanlara sahip olan Taylor, “İş hayatında başarıyı yakalamak için 3 önemli önerim var. Basit tutun, hevesli olun ve her şeye meydan okuyun” dedi.



KARİYER PLANLAMASI YAPMAKTAN VAZGEÇİN



Gençlere verebileceği en iyi tavsiyenin kariyer planlaması yapmamaları olacağının altını çizen Taylor, “Gelecekte hangi fırsatların oluşabileceğini bilemeyeceğiniz gibi denemeden farklı meslekler hakkında da ne düşüneceğinizi bilemezsiniz. İşletme okulunda öğrencilerin bana kariyer planlarını anlattıklarını hatırlıyorum; bırakın altı yılı, altı ay sonra bile ne yapacağım konusunda bir fikrim yoktu! Keyif aldığınız işi yapın ve artık keyif alamadığınızda başka bir şey yapın!” dedi.



DAHA İYİSİNİ YAPAN VARSA GİDİN ÇALIN



Uçak iç tasarımı için yat tasarımcılarından, havaalanlarında kuyrukta bekleme konusunda Disney'den fikir alan ve bu özelliği ile Inspired Leaders Network tarafından “Usta Hırsız” olarak adlandırılan Taylor, “Eğer sadece ilhamın ve sektörünüzdeki yeni fikirlerin peşindeyseniz gerçek atılımlar yaratamazsınız, sadece arayı kapatmak için çalışmış olursunuz” diye konuştu. Taylor, “Müşterilerinizle olan ilişkinizde ya da işinizde neyi başarmaya çalışıyorsanız çalışın, orada sizden daha fazla uzmanlığa sahip birileri hep olacaktır. Gidin onlardan çalın!” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin