BİR GARİP MAHKEME: HAKİM CÜPPESİNİ ÇIKARDI, POLİS ÇAĞIRDI

Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı (TİHV) Prof. Şebnem Korur Fincancı Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı davada tansiyon yükseldi. Tartışma büyüyünce hakim cüppesini çıkardı, polis çağırdı...

Google Haberlere Abone ol
BİR GARİP MAHKEME: HAKİM CÜPPESİNİ ÇIKARDI, POLİS ÇAĞIRDI



Adli Tıp 3. İhtisas Dairesi Başkanı Nur Birgen'in, Gerçek Gündem.com'da yer alan bir röportajda kendisine "hakaret" edildiği gerekçesiyle açtığı davanın duruşması ilginç gelişmelere sahne oldu. Birgen'in şikayeti üzerine 2 yıl 8 ay hapisle yargılanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı (TİHV) Prof. Şebnem Korur Fincancı ile Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, 3. kez ifade vermeye geldi.

2. Ağır Ceza Hakimi Filiz Tüysüz, sanıkların savunmalarını almak için duruşmayı başlattı. Sanık avukatlarından Ömer Kavili, şikayetçi Nur Birgen'in duruşmalara katılmamasını eleştirdi. Kavili, "Birgen, mahkemenizi ciddiye almıyor ve meşgul ediyor" dedi. Birgen'in duruşmaya gelmemesinin davayı 'sürüncemede' bıraktığını da belirten Kavili, "Keyfine göre bir gün seçelim. O gün gelsin. Nasıl olsa 3 duruşmaya da gelmedi" dedi.

Bu sözler üzerine devreye giren Nur Birgen'in avukatı Tanıl Başkan "Böyle konuşamazsınız. Zaten mahkemeye sekiz avukatla geliyorsunuz. Bunun sebebi ne? Ne yapmaya çalışıyorsunuz" dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine tarafları sakinleştirmeye çalışan Hakim Tüysüz, başarılı olamayınca polis çağrılmasını istedi.

Hakim Tüysüz'ün duruşmayı iptal etmesine tepki gösteren Fincancı'nın avukatları, "Polis gelse de salondan çıkmayız. Bu durumu tutanakla tespit edeceğiz" dedi.

Bu sırada salona sekiz polisin gelmesi, tansiyonu daha da yükseltti. Fincancı'nın avukatları, Hakim Tüysüz'ü eleştirerek, "Sözlerimizi tutanaklara yazmıyorsunuz. Görevinizi yapmıyorsunuz" eleştirisini yöneltti. Avukatlar, salona giren polislerin çıkartılmasını da istedi. Tüysüz ise bu sırada cüppesini çıkartarak "Duruşmayı iptel ediyorum. Yeni bir gün de vermiyorum" dedi.

Bu sırada duruşma salonunda bulunan yaklaşık 30 izleyici dışarı çıkartıldı. Avukatlardan salonu boşaltmalarını isteyen polislerin bu çabası ise sonuçsuz kaldı. Avukatlar, "Bunu yapmaya yetkiniz yok. Sicil numaralarınızı verin, tutanak tutturacağız" dedi. Polisler avukatların bu talebi üzerine, sicil numaralarını vermek istemedi. Bu sırada Birgen'in Avukatı Tanıl Başkan ile Fincancı'nın avukatlarının arasındaki tartışmada büyüdü. İki tarafın avukatları da birbirlerine sert sözlerle yüklendi.

Gerilimin artması üzerine mahkemeye ara verdiğini belirten Hakim Tüysüz, "Duruşma gününü size bildireceğim" dedi. Fincancı'nın avukatları ise, 3 duruşmaya katılmayan Birgen'in "polis zoruyla" getirilmesini talep etti. Hakim Tüysüz, salonun boşaltılmasını istedikten sonra "Size gün bildireceğim" cevabını verdi. Duruşmanın hangi güne ertelendiği ise öğrenilemedi.

Öte yandan, mahkeme sonrası bir internet sitesinin sorularını yanıtlayan Barış Yarkadaş, "Mahkeme üzerine yorum yapmak istemiyorum. Yaşananlara herkes şahit. Ama bizim de yargılandığımızı, kanunlara tabi olduğumuzu Yiğit Bulut'un da böylece öğrendiğini sanıyorum. Yiğit Bulut, internet sitelerinin denetim altında olmadığını sanıyor. Bu yüzden de Sansür Kurulu istiyor" dedi.


Gerçek Gündem.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin