Beyoğlu'nda üç günlük şenlik!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi, "Sokak Şenliği"ne hazırlanıyor...

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu'nda üç günlük şenlik!

İstanbul’un kültür ve eğlence merkezi olarak gösterilen ancak bir süredir yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Beyoğlu’nda 3 gün sürecek sokak şenliği bu akşam başlıyor.



Beyoğlu’nda borçlar kanunu, yenileme yasası, afet yasası gibi düzenlemelerle yaşanan dönüşüme itiraz eden mahalleli, esnaf ve aktivistlerin oluşturduğu Beyoğlu Kent Savunması tarafından organize edilen şenliklerde pek çok konser, tiyatro gösterimi ve söyleşi yer alıyor. Tüm bu etkinliklerin ortak özelliği ise 'sokakta' yapılacak olmaları.



Beyoğlu Kent Savunması tarafından şenlikle ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:



“Galataport, Haliçport, Tarlabaşı 360 projesi gibi projelerle ile etrafı çevrilen İstiklal Caddesi boyunca butik otellerle, zincir mağazalarla gündelik turizme, alışverişe, tüketime odaklı bir hayat yaratılmaya çalışılıyor. Ellerinde alışveriş çantalarıyla turistler sokakları boşaltıp doldururken her yer aynılaşıyor, Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan ‘büyü’ kayboluyor. Emek Sineması’nı yıkan AVM inşaatının önünden öfkeyle geçiyor, Narmanlı Han’ın mor salkımlarına ‘özel mülktür, girilmez’ tabelası arkasından bakakalıyoruz.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin