Beyaz Saray önünde fotoğraf sergisi!

Beyaz Saray önünde Down Sendromlu öğrencilerin sosyal becerilerini göstermek amacıyla çektikleri fotoğrafların bulunduğu fotoğraf sergisi açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray önünde fotoğraf sergisi!

SosyalBen Vakfı tarafından Beyaz Saray önünde Down Sendromlu öğrencilerin çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi düzenlendi. Down Sendromlu öğrencilerin sosyal becerilerini çektikleri fotoğraflar üzerinden göstermek ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen sergiye ilgi büyüktü.



Canlı sergi konseptine uygun olarak hazırlanan sergide, öğrenciler ve gönüllüler resimleri ellerinde tutarak sergiledi.



Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan SosyalBen Derneği Kurucusu ve Başkanı Ece Çiftçi, “SosyalBen aslında bugün burada bilinç oluşturmak için bulunuyor. Amacımız down sendromlu öğrencilere eğer imkan ve olanak verilirse neler yapabildiğini göstermek. Bu fotoğrafların hepsini fotoğraf atölyesi eğitimi altıktan sonra kendileri çekti. Ve bugün Türkiye’den buraya Beyaz Saray’ın önünde, dünyanın kalbinde aslında bu öğrencilerin neler yapabildiklerini göstermek istedik. Bu yüzden buradayız” dedi.



İlerleyen dönemlerde gerçekleştirilecek projelerle ilgili konuşan Ece Çifti, “Mart 2015’te Suriyeli öğrencilerle çalışacağız. Onların sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik atölye çalışmalarımız olacak, Antep’te, Urfa’da ve İstanbul’da. Bu süreçte amacımız var olan psikolojik sorunların yanında onları sanatla biraz daha Türkiye’ye ve bu sürece entegre etmek. SosyalBen’in amacı, aslında sadece engelliler ile çalışmıyoruz. 7-13 yaş aralığındaki özellikle ekonomik anlamda dezavantajlı olan öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz ve keşfetmeye çalışmalarını sağlıyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki sosyal becerinin yanında akademik becerinin de büyük etkisi var. Bunların doğru yönde ilerlemesi için onlara ‘Matematik yapamasan da sen çok güzel gitar çalıyorsun’u göstermeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.



SosyalBen Vakfı 2011 yılından bugüne Gambia'da, Üsküp'te ve Kamboçya'da açtıkları birbirinden farklı atölye çalışmalarıyla 36 saat boyunca ihtiyaç sahibi öğrencilerin; resim, müzik, dans, takı tasarımı, kısa film, fotoğrafçılık, yaratıcı yazarlık, tiyatro, icat, ebru ve satranç atölyelerinde eğitim almalarını sağladı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin