'Beyaz Martı' ödülü usta edebiyatçının oldu

Yaşar Kemal 'Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte ödül aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Beyaz Martı' ödülü usta edebiyatçının oldu

Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sarıyer Edebiyat Günleri'nde, 'Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü' yazar Yaşar Kemal'e verildi.



Rahatsızlığı nedeniyle ödül törenine katılamayan Yaşar Kemal'in ödülünü, dostu Osman Arolat teslim aldı. 



Ödülü Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in elinden alan Arolat, Yaşar Kemal'e ilişkin anılarını Sarıyerlilerle paylaştı. Osman Arolat, "Benim Yaşar Kemal ağabeyim, iri cüsseli, kocaman coşkulu, tertemiz çocuk yürekli bir yazardır. Kendisiyle 1962 yılında, Türkiye İşçi Partisi Şişli ilçesinin Raşit Gökçeli ile birlikte iki genç yöneticisiyken tanıştım. Dostluğumuz, ağabey-kardeş ilişkimiz 1967 yılında Ant'ta çalışmaya başladığımda pekişip, gelişti. O günden bu yana 47 yıldır aralıksız sürdü, sürüyor, sürecek" dedi.



Ödül töreninde bir konuşma yapan Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban da, sözlerine ünlü yazarın selamını ileterek başladı. Baban, "Bu buluşmayı Yaşar Kemal'in çok istediğini biliyorum. Başkanımıza söz veriyorum ki, bu buluşma gerçekleşecek ve birlikte resim çekileceğiz. Size Yaşar Kemal'in selamlarını getirdim. Şükrü Başkan'ın çalışmalarını büyük bir sevinçle izlediği için kendisine de selamlarını getirdim. Bugünü paylaşmak için gelen herkese teşekkür ediyorum. Benim için de burada mutluluğu paylaşıyoruz" diye konuştu. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin