BEŞİKTAŞ'A SANAL ALEMDE DARBE!

facebook’ta grubu bulunan spor takımları listesinde 8. sırada bulunan Beşiktaş’ın hayran sayfası kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
BEŞİKTAŞ'A SANAL ALEMDE DARBE!

Son olarak 1.6 milyon kişi tarafından beğenilen Beşiktaş’ın hayran sayfasının neden kapatıldığı hakkında bir açıklama yapılmazken, taraftarlar da bu duruma anlam veremedi.
Daha önce açıklanan listelerde Beşiktaş hayran sayfası dünyanın en beğenilen spor takımları listesinde 8. sırada bulunuyordu.
Öte yandan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı tarafından oluşturulan Forza Beşiktaş isimli facabook grubu da geçtiğimiz günlerde kapatılmıştı.
 
İŞTE O ARAŞTIRMA
Kullanıcı sayısı 500 milyonu aşan sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yapılan bir araştırma, dünyadaki en büyük taraftar kitlesine sahip kulübün Galatasaray olduğunu gösterdi.
Spor haberleri ve yorumlarının yer aldığı internet sitesi ''sportingintelligence''de yayımlanan Nick Harris imzalı araştırmaya göre, facebook'ta grubu bulunan tüm spor kulüpleri arasında Galatasaray en büyük popülariteye sahip.
Taraftarlarının sanal dünyadaki desteğini arkasına alan sarı-kırmızılı takım, popülerlikte Barcelona, Manchester United ve Real Madrid gibi dünyanın dev kulüplerini geride bıraktı.


İLK 10'DA 3 TÜRK TAKIMI
Listenin başındaki Galatasaray dışında Fenerbahçe ve Beşiktaş da listenin ilk 10'unda yer buldu. Sarı-lacivertli ekip, ''en popüler spor kulüpleri'' sıralamasında 3. sırada yer alırken, Beşiktaş taraftarı, takımlarını listede 8. sıraya yerleştirdi.
Sıralamada yer alan ilk 10 kulüp şöyle:


DESTEKÇİ SAYISI
Kulüp Adı Ülkesi (Milyon)
1) Galatasaray Türkiye 4.1
2) Barcelona İspanya 3.4
3) Fenerbahçe Türkiye 2.8
4) Real Madrid İspanya 2.7
5) LA Lakers ABD 2.3
6) Liverpool İngiltere 1.9
7) NY Yankees ABD 1.8
8) Beşiktaş Türkiye 1.5
9) Boston Red Sox ABD 1.3
10) Manchester United İngiltere 1.26
* LA Lakers basketbol, NY Yankees ve Boston Red Sox ise beyzbol kulüpleridir.


Mustafa Kemal BÜYÜKKAYA / milliyet.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin