BERRİN KAPLAN'DAN YENİ ROMAN: 'SADDAM'IN MEDYUMU'

Bir dönem Beşiktaş'ta oynayan, yeni sezonda Karşıyaka'da top koşturacak olan Baki Mercimek'in yazar annesi Berrin Kaplan'ın yeni romanı "Saddam'ın Medyumu" kitapçılarda...

Google Haberlere Abone ol
BERRİN KAPLAN'DAN YENİ ROMAN: 'SADDAM'IN MEDYUMU'

Saddam'ın Medyumu, daha önce dört kitabı yayınlanmış olan Berrin Kaplan'ın yeni romanı.


Berrin Kaplan son romanın da sıra dışı ilişkileri ve hayatıyla dikkatimizi çeken romanın başkarakteri Rana ile geleneksel düşüncenin baskısıyla alışkanlık haline gelmiş davranışlarımızdan ve değer yargılarımızdan bizi uzaklaştırmaya devam ediyor.
Romanın başkarakteri başarılı bir gazeteci olan Rana, sevgilisi ile birlikte Hollanda'nın bir sahil kentinde yaşamaktadır. Bekar, güzel ve çekici bir kadın olan Rana bulunduğu her ortamda ilgi odağıdır. Komşularından birinin ısrarı üzerine, psikiyatrların verdiği ilaçlarla iyileşemeyen hasta bir kadını şehrin uzak bir köşesindeki evinde şifacılık yapmakta olan Irak'lı Hoca'ya götürür. Bitki ilaçları, dua ve muskalarla hastalarına yardımcı olmaya çalışan ve bir zamanlar Saddam Hüseyin'in yanında ona medyum olarak hizmet etmiş olan Talha ile burada tanışır. Medyum Hoca, fantastik güçlere sahiptir; kendisine yardım eden cinleri sayesinde kimsenin ulaşamayacağı bilgilere ve güçlere sahiptir.
Hocayla tanıştıktan bir süre sonra, uzun süredir birlikte yaşadığı Eduardo'nun kendisini aldatmakta olduğunu öğrenir. Aldatılmış olmak düşüncesiyle birlikte mazisi uzun yıllara dayanan mutlu birlikteliğinin verdiği güveni kaybeder. Onca zaman paylaşılmış bütün güzel hatıralar, aldatılmışlık düşüncesiyle gölgelenir. Rana bir an için yalnız kalmak korkusuna kapılır. Bu durumu görmezden gelip ilişkisine devam etmek isteyebileceğini fark eder. Bu sorgulama sayesinde kendisini mutsuz eden ve yalnızlaştıran düşüncelerinden kurtulur, ilişkiye devam edip mutsuz olmaya kendini mahkum etmeyip duygularının akışına engel olmayan Rana, çevresindeki diğer erkeklerin ilgisine kayıtsız kalmamaya başlar.
Tesadüfen tanıştığı Hoca ile karşılaştıktan sonra sevgilisinden ayrılıp Giuseppe ile yakınlaşan Rana, kendini duygularının akışına bırakmıştır.
Hoca'yla görüşmeye devam ederek Saddam hakkında merak ettiği şeyleri öğrenmeye çalışırken, Rana'dan çok etkilenen Hoca'da onunla daha fazla zaman geçirip, birlikte olabilmeyi amaçlamaktadır.
Hoca'yla tanıştıktan sonra hayatındaki değişimlerden rahatsız olan Rana, Hoca'yı hayatından uzaklaştırmaya çalışır. Kendisini kuma olarak almak isteyen Hoca ise bu duruma hiçte razı olmayacaktır. Yeni romanı Saddam'ın Medyumu'nda, değişen dünyada hiç değişmeden kalan ve gücünü asla kaybetmeyen aşkı en sıra dışı şekillerde anlatmaya devam eden Berrin Kaplan, romanın gizemli karakteri, aykırı bir devlet adamı olan Saddam Hüseyin'in yanında medyum olarak çalışmış ve Saddam'ın sırlarını paylaşacak kadar onun güvenini kazanmış olan Hoca (Talha) sayesinde Saddam Hüseyin'in özel yaşamına, bu sert ve zorba görünümlü diktatörün duygusal yönlerine odaklanan bir pencere açıyor okurlarına.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin