'Bir zamanlar beni sanık yapanlar, şimdi Hrant Dink'in faili olarak karşımızda'

Hrant Dink cinayeti davasını yakından takip eden isimlerden gazeteci Nedim Şener, Medyatava'ya konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Bir zamanlar beni sanık yapanlar, şimdi Hrant Dink'in faili olarak karşımızda'

2007 yılında katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink davasında, kamu görevlilerinin sanık olduğu iddianamenin birleşmesinin ardından bugün ilk duruşma yapıldı.



Kamu görevlilerinin ilk kez hâkim karşısına çıktığı tarihi duruşma, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken, duruşmaya tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Muhittin Zenit, Ercan Demir, Özkan Mumcu, Yasin Hayal katıldı. Duruşmaya katılan tutuksuz sanıklar ise Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler, Reşat Altay, Faruk Sarı, Hasan Durmuşoğlu, Sabri Uzun, Onur Karakaya, Şükrü Yıldız, Mehmet Ayhan, Erhan Tuncel ve Osman Hayal oldu.



Duruşmayı takip eden ve Dink davasına ilişkin araştırma kitaplarıyla tanınan gazeteci-yazar Nedim Şener, ileriki duruşmalarda tanık olacağı gerekçesiyle duruşma salonundan çıkarıldı.



İddianamede sanık olarak adı geçen polislerin şikâyetleriyle bir dönem sanık sandalyesinde oturan ve 1 yılı aşkın süredir cezaevinde kalan, şimdi ise Hrant Dink davasında tanık olarak ifade verecek olan Nedim Şener, tarihi duruşmayla ilgili Medyatava'ya konuştu. Tek Soru'da! 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin