Bekir Çoşkun: Basın davalarını etkileyecek önemli karar

Sözcü yazarı AKP’li milletvekillerine “inek” dediği gerekçesiyle hakkında verilen mahkumiyet kararını köşesinde değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bekir Çoşkun: Basın davalarını etkileyecek önemli karar

AKP’li milletvekillerine “inek” dediği gerekçesiyle hakkında verilen mahkumiyet kararının Anayasa Mahkemesi tarafından bozulduğunu hatırlatan Sözcü yazarı Bekir Coşkun, gerekçeli kararı bugünkü köşesine taşıyarak, “Bu Anayasa Mahkemesi kararı, tüm medya davalarını temelden ilgilendiren bir karardır” dedi.



Bekir Coşkun’un aktardığına göre, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararında şu ifadelere yer verildi:



 “Hükümet olanlar, kullandıkları kamu gücünden dolayı ağır eleştirileri dahi hoşgörü ile karşılamak zorundadırlar. Sağlıklı bir demokrasi, bir hükümetin yalnızca yasama organı veya yargı organları tarafından denetlenmesini değil, aynı zamanda sivil toplum örgütleri, medya, basın veya siyasi partiler gibi diğer aktörlerce de denetlenmesini gerektirir. Bir siyasetçi diğer kişilerden farklı olarak, her sözünü ve eylemini bilerek halkın ve aynı zamanda diğer siyasetçilerin denetimine açar; bu nedenle de daha geniş hoşgörü göstermek zorundadır.”



Bekir Coşkun, Cumhuriyet gazetesinin 17 Kasım 2013 tarihli nüshasında, “Boyalı Merdivenler” başlığıyla yayımlanan yazısındaki “mööletvekili” ifadesi nedeniyle 1 yıl 2 ay 17 gün hapse mahkum edilmişti.



5 Haziran’da karar veren Anayasa Mahkemesi, yerel mahkemenin kararları ile anayasanın 26. maddesinin ihlal edildiğine hükmetmişti.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin