BBG programı İspanya'da tartışma yarattı

BBG yarışmasına katılan türbanlı yarışmacı tartışmalara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
BBG programı İspanya'da tartışma yarattı

İspanya'da bu yıl 15'incisi düzenlenen BBG (Biri Bizi Gözetliyor) Reality Show yarışmasına ilk kez türbanlı bir İspanyolun katılması ülkede tartışma başlattı.



10 erkek 8 kız yarışmacının katıldığı programda türbanlı Müslüman kız ile diğer yarışmacılar arasında yaşanan olaylar iki toplum arasındaki kültürel farklılığı tüm çıplaklığı ile ortaya koydu.



18 yaşındaki Shaima adlı kızın erkek yarışmacılara karşı mesafeli duruşu, onlarla sevinç anlarında sarılmaması, diğer yarışmacılar erkek kadın gözetmeksizin beraber yatarken onun sadece kadın yarışmacılara yakın durması seyircileri kızdırdı. 



İspanya'daki Müslümanlar da "Shaima'nın bu tür programda ne işi var" diye eleştiriler getirmeye başladı. Eleştirilerin yoğunlaşması üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalan Shima'nın kardeşi “Bana kız kardeşimden bahsetmeyin, o yoldan çıktı, BBG gibi bir pislik programı seçme kararı tamamen kendisine aittir" diye konuştu.



Bu arada Shima'nın Kurban Bayramı nedeni ile sokak ortasında kestiği bir koyunun fotoğrafını sosyal medyada paylaşması yarışmacılar arasında yeni bir polemik konusu oldu. Hayvanların meydanlarda kesilmesine karşı çıkan diğer yarışmacıların aileleri Shaima'nın sırf bu fotoğraf nedeni ile elenmesini istediler.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin