BBC'nin Suriye haberini protesto ederek istifa eden spikere kanaldan yanıt geldi!

BBC, Arapça kanalında Cumartesi günü yayınlanan Halep haberindeki hatayla ilgili bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
BBC'nin Suriye haberini protesto ederek istifa eden spikere kanaldan yanıt geldi!

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Arap ve Türk basınında yer alan iddialarda, BBC Arapça'nın muhalefet bölgesine yapılan bir saldırıyı, muhalifler rejim bölgesine düzenlemiş gibi çarpıtarak sunduğu iddia edilmişti.



BBC ise soruşturması sonucu haberin doğru, kullanılan görüntülerin ise yanlış olduğu sonucuna vardı.



BBC Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada özetle şöyle dendi:



"BBC Arapça kanalının bülteninde 29 Nisan Cuma günü Halep'teki çatışmaları gösteren bir görüntü yayınlandı. Bu haberde çatışmanın tam yeri belirtilmiyordu. Aynı görüntü 30 Nisan Cumartesi günü bir başka haberde de kullanıldı ancak yanlış yer adı verildi.



"Yanlış kısa sürede anlaşılıp görüntü yayından çıkarıldı. Hatasını kabul eden BBC Arapça, Twitter'dan bir özür de yayınladı. İzleyicilerimizi kasten yanılttığımız ya da bu görüntüyü siyasi amaçla kullandığımız iddiaları tamamen gerçek dışıdır."



Spikerin istifasıyla ilgili iddialar



Türk ve Arap basınında yer alan bir diğer iddia da, BBC Arapça sunucusu Dima İzzedin'in bu haberi protesto ederek görevden ayrıldığı idi.



BBC bu konuda da şu açıklamayı yaptı.



"BBC Arapça kanalının sunucularından Dima İzzedin, 'kariyer izni' denen, bir yıllık bir izindeydi. Mayıs başında işe dönmesi planlanmıştı. BBC Arapça ile TV kanalındaki rolü ve çalışma koşulları konusunda yaptığı görüşmeler sonucu, 27 Nisan tarihinde BBC'ye işe dönmeyeceğini haber verdi."



BBC açıklamasında İzzedin'in BBC ile görüşme sürecinde, kurumdan ayrılma kararını hiçbir şekilde Suriye haberlerine bağlamadığı, diğer editoryal kaygılarından da bahsetmediği belirtiliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin