BBC: Fransa'dan Türkiye'ye siyasi mesaj

Fransa'nın Türkiye ile AB üyelik sürecinde 22'nci başlığı açmaya hazır olduğunu açıklaması, Avrupa'da yankıladı.

Google Haberlere Abone ol
BBC: Fransa'dan Türkiye'ye siyasi mesaj

Fransa'nın Türkiye ile AB üyelik sürecinde "Bölgesel Politikalar"a ilişkin 22'nci başlığı açmaya hazır olduğunu açıklaması, Avrupa'da yankılandı.



BBC, Fransız diplomatlarının, bu gelişmeyi "siyasi bir mesaj, bir ilk adım" olarak nitelediklerini belirtti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Fransa, Türkiye'ye AB'de bir başlığı açıyor" başlığı ile verdiği haberinde Fransa'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği ile tam üyelik görüşmelerinde bloke ettiği 5 başlıktan birini serbest bırakmaya hazır olduğunu açıkladığına dikkat çekti. 



-"İLİŞKİLERDEKİ İYİLEŞMENİN İŞARETİ"-



Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2005'de başlayan tam üyelik görüşmelerinin durma noktasına geldiği anımsatılan haberde bu gelişmenin Fransa'da sosyalist François Hollande'nın Cumhurbaşkanı olmasından sonra ikili ilişkilerdeki iyileşmenin bir işareti olarak değerlendirildiği kaydedildi. 



BBC, Hollande'nın, müzakerelerin sonunda Türkiye'nin tam üyeliğinin siyasi ve ekonomik kriterlere göre şekillenmesi gerektiğini söylediğine, bu açıdan selefi Nicolas Sarkozy'den ayrıldığına da dikkat çekerken; Sarkozy'nin, Türkiye'nin Avrupa'nın parçası olmadığını söylediğini anımsattı.



Bu arada haberde Fransız diplomatların gelişmeyi "siyasi bir mesaj, bir ilk adım" olarak niteledikleri de vurgulandı. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin