BBC, ERDOĞAN'I HANGİ LİDERE BENZETTİ?

TEKEL işçilerinin eylemini haber yapan BBC, eylem karşısındaki tavrı nedeniyle Erdoğan'ı bir dönemin ünlü liderine benzetti...

Google Haberlere Abone ol
BBC, ERDOĞAN'I HANGİ LİDERE BENZETTİ?

TEKEL işçilerinin eylemi, BBC’nin de dikkatini çekti. BBC, hükümetin önerileri kapsamında TEKEL işçilerinin uğrayacağı hak kayıplarına dikkat çektiği geniş haberinde “Başbakan Erdoğan, bir Humeyni’den çok bir Margaret Thatcher’e benziyor” ifadesini kullandı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, TEKEL’in özelleştirilmesinin ardından Tekel işçilerinin karşı karşıya kaldıkları hak kayıpları nedeniyle yaptığı eyleme vurgu yaptığı geniş haberinde, bunun AKP döneminde en uzun eylem olduğunu kaydetti.

TEKEL işçilerinin görüş ve şikayetlerini aktardığı haberinde BBC, hükümetin, ülkedeki yüzde 14 oranındaki işsizliğe işaret ederek, işçilere yaptığı öneriyle “cömert” bile olduğunu savunduğunu kaydetti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Bülent Gedikli’nin, “Devletin rolü, temel hizmetleri sunmak olmalı” sözlerini aktaran BBC’ye konuşan Prof. Dr. Burhan Şenatalar da, AKP için “Piyasanın yaptığı her şey doğru, adil ve başarılı olduğu yönündeki bir önyargıları var” şeklinde konuştu.

BBC de, “Bir zamanlar, liderlerinin muhafazakar dini adetleri nedeniyle İslamcı olarak tanımlanan partiyi aslında inanç olduğu kadar ticaret de harekete geçiriyor. Başbakan Erdoğan da Ayetullah Humeyni’den çok Margaret Thatcher’e benziyor” yorumunu yaptı.

AKP döneminde hızlanan özelleştirmenin birçok Türk için "şok etkisi yarattığını" belirten BBC, şunları da söyledi:

“Hayal kırıklığına uğrayan TEKEL işçilerinin birçoğu, son iki seçimlerde AKP için oy kullandıklarını söylüyor ve ‘bir daha asla’ diyorlar. Ancak, onlar, bugünkü Türkiye’de azalan bir güçtür. Milyonlarca Türk’ün, kendilerine bakması için devlete yönelebildiği günler artık sona ermiş gibi görünüyor.”
ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin