BBC'den 'müslüman muhaliflerle' ilgili şok iddia!

BBC, son üç ayda 20'den fazla İngilizin müslüman muhaliflerin safına katıldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
BBC'den 'müslüman muhaliflerle' ilgili şok iddia!

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, muhaliflerin safında savaşmak için son 3 ayda aralarında 20’den fazla İngiliz Müslüman'ın da bulunduğu, 150’den fazla kişinin Suriye’ye girdiği bildirildi.



BBC muhabirinin muhaliflerden bir yetkiliyle yaptığı röportaja göre, son 3 ayda, aralarında 20’ye yakın İngiliz vatandaşının da bulunduğu 150’den fazla kişinin Suriye’ye geçmeden önce Türkiye’de kaldığı bildirildi. İsmi açıklanmayan yetkili, bu kişilerin Suriye’ye geçmeden önce Reyhanlı yakınlarındaki evlerde 1 ya da 2 gün kaldığını, Suriye’den dönüşte de, ülkelerine uçmadan önce bu evleri kullandıklarını belirtti.



Evde kalan Fransız asıllı 1 kişi, dünyanın dört köşesinden binlerce kişinin savaşmak için Suriye’ye geçtiğini ve hepsinin El-Kaide’yi desteklediğini ifade etti. Fransa’da öğrenciyken el-Kaide’ye katıldığını belirten ismi açıklanmayan kişi, 8 bin kişilik bir tugayda görev aldığını ve bu tugayın Irak İslam Devleti ve Büyük Suriye adlı radikal gruplara bağlılık yemini ettiğini söyledi.



BBC muhabirine konuşan eski bir Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanı ise başında bulunduğu birlik cihat yanlıları tarafından esir alındığı için Türkiye’ye kaçmak zorunda kaldığını ifade etti. Arkadaşlarının demir çubuklarla, mermi sandıklarıyla kafalarına vurularak öldürüldüğünü ve birliğinden çok az kişinin sağ kaldığını belirten muhalif komutan, şunları ifade etti: “Özgürlük ve eşitlik için devrim yaptık. Fakat cihatçılar bunu istemiyor. Suriye’yi yok etmeye geldiler.” (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin