Başvurular başladı! TRT, bu özelliklere sahip genel müdür arıyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) , Samsun’a vali olarak atanan TRT eski genel müdürü İbrahim Şahin’in yerine atanacak yeni genel müdür için başvuru sürecini başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Başvurular başladı! TRT, bu özelliklere sahip genel müdür arıyor

RTÜK bugün Resmi Gazete’de bir ilan yayımlayarak, İbrahim Şahin’den boşalan TRT Genel Müdürlüğü için aday başvurularının 20 Eylül 2014 tarihi itibariyle başladığını ve başvuru süresinin 15 gün olduğunu duyurdu.



Türkiye Radyo Televizyon Kanunu’nun 13. Maddesinde yer alan şartları taşıyanların başvuruda bulanabileceğinin belirtildiği ilanda, adayların son 3 yıl içinde herhangi bir siyasi partiye üye veya herhangi bir siyasi partiden aday olmadıklarına dair yazılı beyanının da isteneceği kaydedildi.



TRT Kanunu’nun 13. Maddesi, TRT Genel Müdürü olarak atanacaklarda şu şart ve niteliklerin aranmasını öngörüyor: 1- Yükseköğretim mezunu olmak, 2- Kamu kurum ve kuruluşlarında veya temayüz ettiği televizyon, radyo, haberleşme, bilgisayar, telekomünikasyon, elektronik, kitle iletişimi, hukuk, işletme, iktisat, maliye, sanat veya kültür alanında en az oniki yıl hizmeti bulunmak, 3- Atanmadan önceki son üç yıl içerisinde herhangi bir siyasi partiye üye veya herhangi bir siyasi partiden aday olmamak, 4- Devlet memuru olmak için aranan şartlara sahip olmak.



İlanda TRT Genel Müdürlüğü için aday olacakların başvurularını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1597.Cadde No: 13 06800/Bilkent/Ankara adresine posta yoluyla ya da şahsen yapılabileceği ifade edildi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin