BASIN TOPLANTISINDA GERGİNLİK! GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI İLE GAZETECİLER TARTIŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in düzenlediği basın toplantısında gazeteciler de konuşunca gerilim yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
BASIN TOPLANTISINDA GERGİNLİK! GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI İLE GAZETECİLER TARTIŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, hakkında iftira kampanyası sürdürüldüğünü savundu.


Belediye Başkanı Güzelbey, hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesinin ürettiği hizmet ve yatırımdan hoşlanmayanların haklarında yalan ve iftira kampanyası başlattıklarını öne sürdü.

"Elinizde bir kalem var, istediğiniz gibi sallıyorsunuz" diyen Asım Güzelbey, "Gaziantep’in cumhurbaşkanı oldum, yapmak istediklerimi yaptım. Başka da bir beklentim yok" diye konuştu.

Güzelbey, daha sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu sırada Güzelbey ile "yeterince araştırma yapmadan haber yazmakla ve üst düzey yöneticilerini yanıltmakla" suçladığı Doğan Haber Ajansı Gaziantep Temsilcisi Ahmet Kaya arasında tartışma yaşandı.

Başkan Güzelbey’e elindeki belgeleri gösteren Kaya, haberlerini araştırarak ve ilgililerle görüşerek yazdığını savundu.

Güzelbey, Kaya’ya açıklama yaparken fazla heyecanlanmamasını önererek, salondakilerden Kaya’nın tansiyonunu ölçmelerini istedi. Ahmet Kaya, bunun üzerine "Ben zaten heyecanlı biriyim, müsaade edin açıklayayım" diye konuştu.

Başkan Güzelbey, daha sonra, "Gaziantep’te seçimlere 1 yıl kala kurulan bir gazetenin gerçek sahiplerinin belediye başkanı olma rüyası gören bazı kişiler olduğunu, bunların kim olduğunu öğrendiklerini" söyledi.

Bunun üzerine Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ruhi Aytaç, gazetenin adını açıklamasını istedi. Aytaç, Güzelbey’in gazetenin adını ve arkasında kimlerin olduğunu açıklaması halinde, iddiaları yanıtlayacağını belirtti.

Güzelbey ise "Başbakanımız buraya geldi, ufkumuzu açtı. Onu da bir hafta sonra açıklayacağım" diye konuştu.

İnternet haber sitesi sahibi Halil Eyüpoğlu’nun "Ben tüccar gazeteci değil esnaf gazeteciyim" diyerek Güzelbey’i savunması üzerine, salondaki gazeteciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. aa

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin