Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yılki sahibi!

Usta gazeteci, Basın Özgürlüğü Ödülü'ne layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yılki sahibi!

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak verilen 'Basın Özgürlüğü Ödülü' bu yıl Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verilecek. 



Ödül, Dündar’a, 10 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde düzenlenecek törenle teslim edilecek. Ücretsiz ve halka açık olacak tören için, 19.15'te belediye önünden, 19.30'da Karşıyaka İskele önünden otobüs kalkacak. Soğuk Heykel Atölyesi sanatçıları da törende konuklara görsel şölen sunmayı hedefliyor.



"En 'özgür' ödül Can Dündar'a!" Galerisine Göz At



"BASKILAR ARTIK DURMALI"



Gazeteciliğin, toplumu aydınlatmaya yönelik kutsal bir meslek olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyaka Belediyesi olarak, her zaman basın ve ifade özgürlüğünü önemseyen bir tutum içinde olduk. Bir toplumun aydınlanma sürecinde basının ve ifade özgürlüğünün önemini hiç unutmadık. Gazetecinin görevi halka gerçekleri duyurmaktır. Can Dündar da bu temel görevi yerine getirmeye çalışan önemli bir gazeteci ve yazar. Amacı doğru bilgi aktarmak olan 'kalemler' özgür olmalı ve susmamalı. Türkiye’de basına uygulanan baskıların artık durdurulmasını diliyoruz" dedi.



OTOSANSÜR TEHLİKESİ



Türkiye'de basın özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, "Halkın bilgi edinme, haber alma özgürlüğünün önünde ülkemizde engeller var. Gazeteciler hiçbir baskıya maruz kalmıyorlarsa, düşüncelerini bilgilerini özgürce paylaşabiliyorsa basın özgürlüğünden ve demokrasiden söz edilebilir. Ülkemizde artan baskılar, cezalar, sendikal haklara ilişkin sorunlar, medya kuruluşlarına sansür ve yasaklamalar var. En tehlikelisi otosansürün yaygınlaşması konusunda mesleğimiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Basın Özgürlüğü Ödülü’nün Can Dündar’a verilmesini çok anlamlı" diye konuştu.



"GURUR DUYDUM"



Karşıyaka Basın Özgürlüğü Ödülü’nün kendisine verilmesinden son derece mutluluk duyduğunu belirten Can Dündar da "Benim için oldukça anlamlı bir ödül. Gurur duydum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.



GELENEKSELLEŞTİ



Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa verdiği Basın Özgürlüğü Ödülü 2012 yılında 'yazdıklarından dolayı yolu cezaevinden geçen gazeteciler' adına Nedim Şener’e, 2013 yılında 'düşüncelerinden dolayı işsiz kalan gazeteciler' adına Ayşenur Arslan’a ve 2014 yılında da Soner Yalçın’a verilmişti.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin