Basın Konseyi meslektaşlarını ziyaret etti!

Basın Konseyi üyeleri İGC'ye bir ziyarette bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi meslektaşlarını ziyaret etti!

Bölge Toplantıları’nın beşincisini gerçekleştirmek üzere İzmir’e gelen Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret etti.



Cemiyetin davetlisi olarak gazetecilerin ve bölge halkının sorunlarını dinlemek üzere kente gelen Basın Konseyi heyeti, temasları kapsamında İzmir Basın Müzesi’ni gezerek, Cemiyet merkezini ve 9 Eylül gazetesini de ziyaret etti. Cemiyet merkezinde İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel ve Başkan Yardımcısı Misket Dikmen tarafından ağırlanan heyet, İzmir’de olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. 



“ENDİŞELİ VE KAYGILIYIZ”



Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, en kalabalık bölge toplantılarından birini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bölge toplantılarımızın beşincisini güzel ülkemin en güzel şehirlerinden birinde gerçekleştiriyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne de ev sahipliğinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu güzellikler içinde ne varki basın özgürlüğü adına endişeli ve kaygılıyız. Ancak umudumuzu yitirmeden birlikten kuvvet doğar prensibiyle bölgedeki yüzlerce meslektaşımızla bir araya gelerek sorunlarımızı konuşup, ortak mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.



Basın Konseyi’nin Türkiye’nin çok önemli kurumlarından biri olduğunu belirten Türkiye Gazeteciler Federasyonu (İGC) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atila Sertel, şöyle dedi:



“İçinde bulunduğumuz bu süreçte Basın Konseyi’nin ve diğer basın meslek örgütlerinin yürüttüğü ortak mücadele daha da önem kazandı. Mesleğimizin geleceği açısından basın ve ifade özgürlüğüne yönelik tüm saldırıların karşısında birlikte durmalıyız. İzmirli gazeteciler bu mücadelede daima ön saflarda yer aldı. İzmirli gazeteciler olarak sizleri burada ağırlamaktan mutluyuz”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin