Basın Konseyi akreditasyona isyan etti: Gazeteciler kör ve sağır edilemez!

Gazetecilere yönelik uygulanan akreditasyona Basın Konseyi'nden tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi akreditasyona isyan etti: Gazeteciler kör ve sağır edilemez!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli temasları sırasında, ziyaret ettiği bir cemevine, Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi muhabirlerinin alınmamasına Basın Konseyi tepki gösterdi,



Konsey'den yapılan açıklamada; "Gazetecilere yönelik, akreditasyon uygulamaları sınırları aştı. İbadethanede bile, gazetecilerin ayrımcılığa uğramasını, kabul edemeyiz" ifadelerine yer verildi.



Basın Konseyi'nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:



BASIN KONSEYİ:



“HALKIN GÖZÜ-KULAĞI OLAN GAZETECİLER, KÖR VE SAĞIR EDİLEMEZ”



Gazetecilere yönelik, akreditasyon uygulamaları sınırları aştı.



İbadethanede bile, gazetecilerin ayrımcılığa uğramasını, kabul edemeyiz.



Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli temasları sırasında, ziyaret ettiği bir cemevine, Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi muhabirleri alınmadı.



Başbakan Davutoğlu’nun ayrımcılığın ortadan kalkacağına dair mesajlar verdiği cemevinde, gazetecilerin Başbakanlık yetkilisi olduğu iddia edilen kişi ya da kişilerce içeri alınmaması, kabul edilemez. Bu bir ayrımcılıktır.



Üstelik başbakanlık görevlilerin aldığı bu kararın, cemevi yönetimine ait olduğunun söylemesi ve muhabirlerin “sakıncalı” gösterilmesini anlamakta zorlanıyoruz.



Cemevi yöneticilerinin, başbakanlık görevlilerinin aksine böyle bir ayrımcılığa karşı olduklarını söylemelerini de, önemsenmesini bekliyoruz.



Gazeteciye başka sıfatlar yakıştırmanın gereği yoktur. Gazeteci, kamuoyunu bilgilendirmek için çalışır.



Halkın, gözü-kulağı olan gazetecilerin, kör ve sağır edilmelerini reddediyor, bu ayrımcılığa biran önce son verilmesini bekliyoruz…



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin