Başbakan'ın Ermeni Soykırımı mesajı Twitter'ı çalkaladı!

1915 Ermeni Soykırımı 100. yıl dönümüne bir yıl kala Başbakan'ın yaptığı açıklama geniş yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın Ermeni Soykırımı mesajı Twitter'ı çalkaladı!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez, 1915 Ermeni Soykırımı'nın yıldönümü vesilesiyle, Başbakan düzeyinde Ermenilere taziye mesajı yayınlandı. 



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına, Başbakanlık tarafından yazılı olarak yayınlanan mesajda, Ermenilere taziye dileklerini iletti.



Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Arapça, Rusça, ile doğu ve batı Ermeni dillerinde yapılan açıklama gündemin bir numaralı konusu haline geldi.



İşte o tweet'ler:



Ahmet Kılcı: Başbakan'a bu açıklamayı yaptıran bir avuç insanın baskı altında, hedef gösterilerek yıllardır verdiği mücadeledir. En çok da Hrant'tır...



Vivet Kanetti Uluç: Başbakanlık 24 nisan 1915 mesajını yayımladı. sabırla, saygıyla, mesajı önce Ermeni meslektaşlarımızın yorumlamasını bekleyeceğiz.



Aslı Aydintaşbaş: Başbakan'ın 1915 taziye açıklamasını okudum. İyi bir açıklama. Mesela Yiğit Bulut'un yazmadığını varsayabiliriz.



Hüseyin Yayman: Hani Erdoğan, diktatörlüğe gidiyordu! Ermeni meselesinde ezberi bozması da bir siyasi oyun mu ki? Türkiye normalleşiyor!



Orhan Kemal Cengiz: Erdoğanın 1915 mesajı eksikliklerine rağmen önemli bir mesajdır. Yüz yıllık inkarın bitmesi konusunda umut verdiği için teşekkür ediyorum.



Sedat Laçiner: Başbakan Erdoğan'ın 1915 için taziye mesajı 99 yıl gecikmiş bir mesajdır



Ahmet Dönmez: Bana kalırsa BB'ın Ermeni mesajı, Köşk seçimlerine yönelik. Hem içeriye hem dışarıya mesaj…



Yavuz Semerci: Ermeni konusunda yapılan son açıklama Türkiye'nin devekuşu politikasını terk ettiğini gösteriyor. Yapıcı bir yol açıldı.



Cem Küçük: Kürt meselesi, Ermeni tehciri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Alevilik meselesi. Türkiye bu iktidarla her sorunu aşar.



Özgür Düşünce: Gezi'den beri RTE ilk defa insani bişey yapti. Ermeni soykirimi lanetlenmelidir. Ancak alevi açılımı gibi içi boş kalacagi kesin gibi...



Faruk Ayyıldız: "Ermeni katliamı yok ama 1 milyon Ermeni'nin nereye kaybolduğunu da bilmiyoruz.." Ülkenin meseleye bakış açısı bu hala.



Isil Canset Canturk: RTE dışarıda bozulan imajını Ermeni acıları üzerinden düzeltme peşinde.Arada böyle "afedersiniz Rum,Ermeni,Kürt,Alevi" empatisi yapar malum.



Ender İmrek: Başta Türkler olmak üzere, tüm halklar Ermeni soykırımı gerçeğiyle yüzleşmeli.Özür dilemeli... Hrant Dink cinayeti tüm yönleriyle netleşmeli



Feyzi İşbaşaran: "Kürt açılımı" Sarpa sardı. Sadece oyalama taktiğiydi. Şimdi de Ermeni diasporasına bir mesaj yayınlayarak, uluslararası meşruiyet peşinde.



Gnik Garabet: Bülent Arınç 24 nisan ermeni soykırımı diye düzeltme toplantısı yaptı mı



Fethi Çiftçi: Başbakan'dan Ermeni tehcirinde ölenler için taziye mesajı. Türkiye Ermeni meselesinde bir paradigma değişimi yaşıyor.



Ozan Tekin: İnkâr politikası "Hepimiz Ermeniyiz" diyen yüz binler sokağa çıktığında iflas etmişti. Erdoğan'ın 1915 açıklaması, bunun resmi kabulü.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin