Başbakan o soruya yanıt vermedi!

Başbakan Erdoğan, Gölbaşı'nda 5 milyon fidanın dikim töreninde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan o soruya yanıt vermedi!

Erdoğan, "Ağaç dikme konusunda kimse bizi eleştiremez. En çok ağacı biz diktik. Biz çevreciyiz be" dedi. Başbakan Erdoğan, Temmuz ayında başlattıkları projeyi hayata geçirmek için ağaçlandırma sezonunun başlamasını beklediklerini belirtirken, "5 milyon üniversite öğrencisi için 5 milyon ağaç dikilecek. Biz lafla değil eserlerimizle övüneceğiz. Fidanlarla bu üniversiteden filanca mezun oldu denecek" dedi. Dünyanın en iyi üniversitesi kampusların güzelliğiyle de ön plana çıktığını kaydeden Başbakan Erdoğan, gençlerin yetişmesinde eğitim kadar okul binası, kampuslar ve çevrenin de önemli olduğunu belirtirken, "Gri binalardan gri düşünceler doğar. Yeşile bezenmiş çevreden özgür fikirler doğar" dedi.



GENÇLİĞE YAPILAN, GELECEĞE YATIRIM



Bir şehir inşa ederken sadece binalara, yollara, köprülere ağırlık verilmesi halinde eksik bir çaba içine girileceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bizim şehir anlayışımızın temelinde insan, canlı hayatı vardır. İnsanlarımızın tabi hayattan kopmamasına özen gösteriyor, gençliğimize inanıyor, güveniyoruz. Gençler bu uğurda sizlerden hiçbir şeyi esirgemedik, esirgemeyeceğiz. Gençliğe yapılan yatırım, geleceği yapılmıştır. Gençlerimiz sorgulasın, araştırsın diye her türlü imkanı onlara sunuyoruz" dedi.



Son 100 yıllık süreçte Türkiye gençliğinin hep zor zamanlar yaşayıp, çok ağır bedeller ödediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Şu andaki gençler yüzyıldır gençlerin yaşadığı o ağır sorunları yaşamıyor. Gençlerimiz ilk kez bundan önce hiçbir genç neslin görmediği fırsatlara, haklara ve standartlara kavuştular. 100 yıllık tarih içinde en talihli genç nesil bugünün genç neslidir" dedi. Ağaç dikme, çevre hassasiyeti konusunda kimsenin kendilerini eleştiremeyeceğini belirten Erdoğan, "Biz ağaç dikme, çevrecilik konusunda Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini yürüttük. Bu topraklara en çok fidanı biz diktik. En büyük ağaçlandırma seferberliğini biz yaptık" dedi.



AĞAÇ GÖRMEMİŞ İNSAN DEĞİLİM



Türkiye'de Belçika kadar alanı ağaçlandırdıklarını, kendisinin de Rizeli olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, " Ağaç görmemiş insan değilim. İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. Erguvanların renk kattığı bir şehirde büyüdüm. Dikili ağaçlar bile susuzluktan kuruma noktasına gelmişti. Şu andaki bakanım o zaman İSKİ Genel Müdürümdü. İSKİ’nin 3 milyon müşterisi için ağaç diktik. Bütün caddeleri ağaçlandırdık. Orta refüjleri fidan değil ağaç, en küçüğü 15 yaşında onlarla güçlendirdik" dedi.



BİZ ÇEVRECİYİZ BE



Başbakan Erdoğan, kokudan yanına yaklaşılamayan Haliç'in tertemiz, yemyeşil, şiir gibi Haliç olduğunu belirttiği konuşmasında, "Biz çevreciyiz be. Kimse bizimle çevrecilikte yarışamaz" dedi.



Erdoğan, 125 şehir ormanı kurduklarını, milli park sayısını 40'a, 17 olan tabiat parklarını da 193'e çıkardıklarını belirttiği konuşmasının son bölümünde "Bu, hızla devam ediyor. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme kadar her alanda milli parkta şehir ormanları açısından da inşallah ülkemizi bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Başta Gazi Üniversitesi olmak üzere 5 milyon öğrenciye 5 milyon ağaç kampanyasını özellikle tüm üniversitelerimizde yaygınlaştırarak çok daha sağlıklı huzurlu yeşil bir ortamda eğitim görmeleri imkanını sağlayacağız. Peygamberimizin şu sözüyle noktalamak istiyorum; kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin. İşte biz bu emrin takipçisi olacağız" diye konuştu. 



DERSHANE SORUSUNU YANITLAMADI



Başbakan Erdoğan Ankara Gölbaşı'nda partisinin ilçe teşkilatına uğradı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan'a dershaneler konusu soruldu.



Erdoğan bu soruya Gazi Üniversitesi kampüsündeki fidan dikim törenine atıfta bulunarak, "İsterseniz Gazi'deki işimizi halledelim" dedi. (DHA)




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin