Başbakan'ın Zaman muhabirine tepkisi İspanyol basınında! 'Erdoğan bıçağa sarıldı'

Başbakan Erdoğan’ın, Zaman gazetesi muhabiri Ahmet Dönmez’i azarlaması İspanyol basınının gündemine oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın Zaman muhabirine tepkisi İspanyol basınında! 'Erdoğan bıçağa sarıldı'

Dün İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’la ortak basın toplantısında düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Zaman gazetesi muhabiri Ahmet Dönmez’i azarlamasının, İspanyol heyetini bir hayli şaşırttığı ve rahatsız ettiği ortaya çıktı.



İspanya’nın en çok satan gazetesi El Pais’in muhabiri Carlos E. Cue, “Bir Türk gazeteci Rajoy’a Gürtel davasını ve Erdoğan’a yolsuzluğu sordu. Rojay konuyu geçiştirdi ve Erdoğan bıçağa sarıldı.” ifadelerini kullandı. 



Gelişmeleri Twitter’dan anında takipçilerine aktarmaya çalışan İspanyol gazeteci şunları yazdı: “Erdoğan’ınki kadar bir gazeteciye bu kadar açıktan bir tehdit görmemiştim. Acımasız bir ses tonu, soğuk bir bakış: Patronlarınla konuş, bu bir iftira.”



Cue, El Pais’te yer alan “Rajoy Türkiye’nin AB’ye girişine destek verdi ve Erdoğan bir gazeteciye saldırdı” başlıklı yazısında, ortak basın toplantısının çok gergin geçtiğini belirtti.



RAJOY’UN ŞAŞKIN VE RAHATSIZ BAKIŞLARI ARASINDA ERDOĞAN ŞEKLİNİ KAYBETTİ



İspanyol heyetin bu kadar gergin bir basın toplantısı olacağını hayal bile edemediğini kaydeden Carlos Cue, “Son olarak, biraz önce kendisinden iyi bir ortak diye bahsetmesi ve bir dakika sonra da yanında bir Türk gazeteciyi canlı yayında tehdit etmesi üzerine Rajoy’un şaşkın ve rahatsız bakışları arasında, Erdoğan şeklini kaybetti.” dedi.



Yazıda şöyle denildi: “Gazeteci Rajoy’a Gürtel davasını sordu o da her zamanki gibi ‘yargıya saygılıyız’ cevabını verdi. Erdoğan’a kendisini direkt etkileyebilecek yolsuzluk skandalını sorulduğunda ise yüz şeklini değiştirdi ve gazeteciyi tehdit eder şekilde bir saniye bile gözünü ayırmadan ona baktı. Önce onun yayın kuruluşunu, Zaman gazetesini, ‘yabancıların çıkarını savunmakla’ suçladı. Sonra da suçlamaları ispat etmesini istedi ve her sefer daha bir sinirlendi. Üç bakan dahil İspanyol heyetinin açık bir şekilde rahatsızlığına karşın ‘Patronlarına sor’ ‘Yöneticine sor’ diye defalarca tekrarladı.”



İSPANYOL GAZETECİLER HALLERİNE ŞÜKRETTİ



El Pais’in muhabiri Cue, “Erdoğan 11 yıllık iktidarının en büyük kriziyle karşı karşıya. Yolsuzluk skandalından dolayı kabinenin yarısını değiştirdi ve şimdi soruşturma yapan polisleri sürmekle eleştiriliyor. Başbakan bağırırcasına şiddetli ses tonuyla gazeteciye ve gazetesine doğrudan saldırdı.” diye yazdı.



Gazetecinin metanetini kaybetmeden dayandığını belirten Carlos Cue, “Gergin bir basın toplantısı biterken, İspanyol heyeti basının, İspanya’da çok şikayet olsa bile, birçok yerde daha kötü olduğunu hatırladı. Gazetecileri Koruma Komitesi’nin raporuna göre Türkiye, Çin ve İran’ın bile önünde, en çok gazetecinin hapiste olduğu bir ülke.” ifadeleriyle yazısını tamamladı. (CİHAN)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin