Başbakan gazeteciye sert çıktı, TGC'den kınama geldi

TGC Yönetim Kurulu bir açıklama yayınlayarak Başbakan Erdoğan'ın gazetecilere olan tavrını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan gazeteciye sert çıktı, TGC'den kınama geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Habertürk'ü araması ve atv ile Sabah'ın satışı ile ilgili havuz oluşturulması iddialarını soran 'Zaman' gazetesi muhabirine sert bir şekilde cevap vermişti. 



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yayınlayarak Başbakan'ın soru sormaya çalışan gazetecilere sert tepkiler vermesini eleştirdi.



Son yıllarda iktidarın gazetecileri “soru soramaz” hale getirdiğine dikkat çeken TGC Yönetim Kurulu açıklamasında, “Halkın bilgi edinme ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecilerin görevlerini yapamaz hale getirilmesinin bedelini Türkiye ağır ödemektedir. Başbakanı gazetecileri azarlama alışkanlığından vazgeçmeye davet ediyoruz” denildi.



TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:



“İktidarın gazetecilere yönelik hedef gösterme, itibarsızlaştırma, soru sordurmama alışkanlığını endişeyle izliyoruz. İktidarı eleştiren yayın organlarına akreditasyon uygulanmasının, haber almalarının engellenmesinin her gün bir yeni örneğiyle karşılaşıyoruz. Başbakanın hoşlanmadığı her haber için medya kuruluşlarının aranıp haberin yayından kaldırtılması, açıkça ‘Bu tür şeyleri de öğretmek zorundayız’ denilmesi demokrasi adına vahim bir durumdur.



Medya yöneticilerinin de kamu yararını gözeten haber yapan gazetecileri işten attıklarını rahatlıkla ifade etmeleri basın özgürlüğü açısından nasıl bir karanlık tabloyla karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Basın toplantılarında soru sorabilen gazetecilerin azarlanması, hedef gösterilmesi, nasıl soru sorması gerektiğinin anlatılması çağdaş demokrasi ile bağdaşır bir tutum değildir.



Bir kez daha Başbakanı işsizlik, dava açılma ve tutuklanma tehdidi altında halkın bilgi edinme ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecileri azarlamaktan vazgeçmeye, basın özgürlüğüne saygı göstermeye davet ediyoruz"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin